Кінофестиваль Kharkiv MeetDocs оголосив переможців

Кінофестиваль Kharkiv MeetDocs оголосив переможців

2 Жовтня 2021
1140
2 Жовтня 2021
10:31

Кінофестиваль Kharkiv MeetDocs оголосив переможців

1140
П’ятий Міжнародний кінофестиваль Kharkiv MeetDocs відбувався з 26 вересня, по 2 жовтня, оголосив переможців конкурсних програм та пітчингу.
Кінофестиваль Kharkiv MeetDocs оголосив переможців
Кінофестиваль Kharkiv MeetDocs оголосив переможців

Церемонія нагородження відбулася 1 жовтня у харківському Promodo HUB. Переможцем Національного конкурсу, який цього року відбувся вдруге, став фільм «Земля Івана» режисера Андрія Лисецького.

Стрічка розповідає про Івана Приходька, одного з останніх народних художників України. 

«Цей документальний фільм — це більше, ніж просто портрет однієї цікавої людини, та подорож до коріння українського мистецтва. У нас, як у представників інших країн, складається враження, що ми заглянули в душу країни. Режисер майстерно поєднує особистий та художній підхід з прекрасною картинкою та зворушливою музикою», — зазначило журі.

Членами журі конкурсу виступили міжнародні експерти: Нільс Бьокамп, режисер, продюсер, шоуранер документальних фільмів, Бріджит О’ші, засновниця Асоціації документальних фільмів у Європі, членкиня консультативних рад B2B Doc та DMZ Docs, та Лукас Пітшайдер, режисер, засновник та керівник кінофестивалю Dolomitale Film Festival. 

Спеціальну відзнаку від журі отримав фільм «Собаки хороших людей не кусають» режисерки Анастасії Максимчук

«Це подорож героя, під час якої через несправедливість і вразливість тварин, демонструється жорстокість світу, в якому ми живемо. Важливий фільм, в якому перетинаються дослідження, мистецтво та людство», — прокоментували свій вибір члени журі.

Переможець Міжнародного конкурсу — стрічка «Віддалений гавкіт собак» режисера Сімона Леренґа Вільмонта

Володарем призу глядацьких симпатій став фільм «Будьмо, гей. Діалоги про гідність» режисерів Євгена Лєсного та Андрія Трашкальова. Фільм побудований на розмові чотирьох зовсім різних людей, яких об’єднує гідність.

Kharkiv MeetDocs — міжнародний кінофестиваль документальних та ігрових фільмів, що фокусується на культурі, проблемах і повсякденному житті східних областей України. Програми фестивалю включають покази найкращих фільмів таких фестивалів як Sundance Film Festival, Berlinale, Festival international du film de Cannes, номінантів та лауреатів премії «Оскар».

Kharkiv MeetDocs заснований у 2017 році, ідеологиня і директорка фестивалю — кінопродюсерка Євгенія Крігсхайм. Головна мета фестивалю — популяризація українського документального та ігрового кіно, розширення меж українського кіноглядача та культурний розвиток Східної України.

Нагадаємо, що фільм-призер Docudays UA режисерки Ганни Ярошевич «Май далеко — май добре» вирушає у тур містами України. Вже 7 жовтня фільм вийде у прокат в українських кінотеатрах.

Фото: Kharkiv MeetDocs

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1140
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду