5-й кінофестиваль «Київський тиждень критики» оголосив міжнародну програму

5-й кінофестиваль «Київський тиждень критики» оголосив міжнародну програму

6 Жовтня 2021
1383
6 Жовтня 2021
16:21

5-й кінофестиваль «Київський тиждень критики» оголосив міжнародну програму

1383
До програми увійшли чотири стрічки з програм Берлінале, Каннського кінофестивалю, Міжнародних кінофестивалів у Торонто та Сан-Себастьяні.
5-й кінофестиваль «Київський тиждень критики» оголосив міжнародну програму
5-й кінофестиваль «Київський тиждень критики» оголосив міжнародну програму

5-й кінофестиваль «Київський тиждень критики» оголосив міжнародну програму, повідомляє пресслужба.

Так, відкриє фестиваль драма «Маленька мама» – робота французької режисерки, сценаристки та фем-активістки Селін Сьямми. Світова прем’єра фільму відбулася в межах основного конкурсу цьогорічного Берлінале, а на Міжнародному кінофестивалі в Сан-Себастьяні робота здобула Приз глядацьких симпатій.

Дві стрічки для показу було обрано з основної програми Каннського кінофестивалю: «Червона ракета» та «Кермуй моїм авто».

Сюжет драмеді «Червона ракета» американського режисера незалежних фільмів Шона Бейкера розгортається навколо побитого життям порноактора, якого грає Саймон Рекс («Дуже страшне кіно»). Чоловік повертається з Лос-Анджелеса до рідного техаського містечка, щоб розпочати життя спочатку.

На цьогорічному фестивалі американського кіно в Дівілі картина була відзначена Призами критиків та журі.

Драма «Кермуй моїм авто» – екранізація оповідання Харукі Муракамі від японського режисера та сценариста Рюсуке Хамаґуті. Стрічка розповідає про акторську майстерність, парадокси інтерпретації та переживання втрати. У 2021 році в Каннах фільм отримав Нагороду за найкращий сценарій, призи від Міжнародної федерації кінопреси (ФІПРЕССІ) та екуменічного журі.

Також до програми «Київського тижня критики» увійшла драма «Вуховертка» Люсіль Гадзігаліловіч. Це абсурдна стрічка з загадковим сюжетом про дівчинку з крижаними зубними протезами, яка ніколи не буває за межами свого темного помешкання. Фільм побачив світ на Міжнародному кінофестивалі в Торонто 2021 (програма «Платформа»), а в Сан-Себастьяні отримав Спеціальний приз журі.

Раніше «Київський тиждень критики» оголосив тему та програму ретроспективи. У добірці покажуть шість стрічок, які вже стали кінокласикою. Усі вони – про бунт на різних рівнях.

Кінофестиваль «Київський тиждень критики» відбудеться 21-27 жовтня. На відкритті відбудеться церемонія нагородження щорічною Національною премією кінокритиків «Кіноколо». Лідерами за кількістю номінацій премії стали стрічка «Стоп-Земля» Катерини Горностай (5 номінацій) та кримінальна драма «Носоріг» Олега Сенцова (4 номінації).

Фото: пресслужба фестивалю

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1383
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду