Netflix купив фільм «Носоріг» Олега Сенцова

Netflix купив фільм «Носоріг» Олега Сенцова

7 Лютого 2022
3487
7 Лютого 2022
10:12

Netflix купив фільм «Носоріг» Олега Сенцова

3487
У широкий український прокат «Носоріг» вийде 17 лютого 2022 року, онлайн-прем'єра запланована на весну.
Netflix купив фільм «Носоріг» Олега Сенцова
Netflix купив фільм «Носоріг» Олега Сенцова

Американська стрімінгова платформа Netflix купила кримінальну драму «Носоріг» українського режисера Олега Сенцова. Про це повідомила компанія «Артхаус Трафік».

Онлайн-прем’єра стрічки запланована на кінець весни 2022-го. 

Також «Носоріг» продали для показу у Великобританії, Франції, Італії та інших країнах світу. Телевізійна прем'єра фільму Сенцова запланована на німецько-французькому телеканалі ZDF/ARTE. Прокат «Носорога» в українських кінотеатрах стартує 17 лютого 2022 року (також заплановані допрем'єрні покази).

«Носоріг» – це друга повнометражна робота Сенцова. Сюжет фільму розгортається у 1990-ті в Україні. Головний герой на прізвисько «Носоріг» потрапляє до кримінального світу. І цей шлях приводить його зовсім не туди, куди він очікував.

У 2012 році проєкт фільму переміг на 3-му пітчингу Держкіно, у 2013 році розпочалася підготовка до зйомок, але фільм тоді не було знято через арешт Сенцова. 

Зйомки стрічки завершились у грудні 2020 року. Фільм є копродукцією України, Німеччини та Польщі. Загальний бюджет фільму складає 1,65 млн євро. Держкіно спрямувало на виробництво 25 млн грн.

Проєкт також отримав фінансову підтримку від Eurimages, німецького кінофонду Medienboard Berlin-Brandenburg і Польського кіноінституту

Світова прем'єра стрічки відбулась на Венеційському кінофестивалі у програмі «Горизонти».

Фото: кадр із фільму / «Артхаус Трафік»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3487
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду