detector.media
23.09.2021 16:32
На Варшавському кінофестивалі Україну цьогоріч представлятимуть чотири стрічки
На Варшавському кінофестивалі Україну цьогоріч представлятимуть чотири стрічки
Три стрічки змагатимуться у конкурсних програмах, ще одну буде представлено в позаконкурсній.

На 37-му Варшавському кінофестивалі Україну у 2021 році представлятимуть чотири стрічки, повідомляє Держкіно.

Так, до 15-ти фільмів міжнародної конкурсної програми увійшли «Будинок "Слово". Нескінчений роман» Тараса Томенка та «Носоріг» Олега Сенцова.

Ще в одній конкурсній програмі фестивалю, 1-2 Competition, змагається фільм Олексія Тараненка «Я працюю на цвинтарі», а в позаконкурсній програмі Shorts Special Screening представлено анімаційну стрічку українського аніматора Бориса Бубнова «Обіцянка».

Для повнометражного ігрового фільму «Будинок "Слово". Нескінчений роман» показ на Варшавському кінофестивалі стане світовою прем'єрою.

У 2017 році в рамках конкурсу 33-го Варшавського кінофестивалю Тарас Томенко представив свою документальну картину «Будинок "Слово"». В Україні стрічка стала лауреатом Другої національної кінопремії «Золота дзиґа» як кращий документальний фільм.

«Будинок "Слово". Нескінчений роман» – це драматична історія українських письменників, яких зібрали під дахом одного будинку, аби змусити їх працювати на благо системи. Фільм про те, як комуністичний рай перетворюється на комуністичне пекло.

Створена у копродукції України, Польщі та Німеччини стрічка «Rhino / Носоріг» Олега Сенцова вперше була представлена світовому загалу на 78-му Венеційському МКФ у конкурсній програмі «Горизонти».

Історія фільму заснована на реальних подіях 90-х в Україні. Головний герой на прізвисько Носоріг потрапляє до кримінального світу і починає свій кривавий шлях, який приведе його зовсім не туди, куди він очікував.

37-й Варшавський МКФ проходитиме з 8 до 17 жовтня 2021 року.

У 2020 році повнометражний ігровий дебют «Із зав’язаними очима» (міжнародна назва Blindfold) Тараса Дроня був визнаний найкращим фільмом конкурсу перших і других фільмів (Competition 1–2) Варшавського кінофестивалю, де і відбулася світова прем’єра стрічки.

Фото: кадр із фільму «Носоріг»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY