У Києві знайшли повішеним очільника «Білоруського дому» Віталія Шишова

У Києві знайшли повішеним очільника «Білоруського дому» Віталія Шишова

3 Серпня 2021
825
3 Серпня 2021
10:00

У Києві знайшли повішеним очільника «Білоруського дому» Віталія Шишова

825
Віталій Шишов надавав допомогу білорусам, які втекли від репресій режиму Лукашенка.
У Києві знайшли повішеним очільника «Білоруського дому» Віталія Шишова
У Києві знайшли повішеним очільника «Білоруського дому» Віталія Шишова

У вівторок, 3 серпня, правоохоронці в одному з парків Києва знайшли повішеним голову ГО «Білоруський дім в Україні», 26-річного Віталія Шишова.

Шишов зник у понеділок, 2 серпня, зранку він вийшов на пробіжку біля свого будинку, де жив разом з цивільною дружиною, та зник. Вранці наступного дня правоохоронці у парку знайшли тіло Шишова.

Поліція розпочала кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). Основні версії, які розглядаються правоохоронцями – це самогубство і вбивство з імітуванням самогубства. Процесуальне керівництво у провадженні за фактом смерті Віталія Шишова здійснюватиме Київська міська прокуратура.

У коментарі Суспільному заступник голови «Білоруського дому» Родіон Батулін розповів, що про зникнення Шишова вперше повідомила його дівчина близько першої години дня, 2 серпня.

За словами Батуліна, раніше за Віталієм неодноразово помічалося стеження зі сторони невідомих осіб, а також стеження з автомобілів.

«Також були провокації – підходили люди з петличками, задавали незручні й незрозумілі питання стосовно їхньої діяльності тут (в Україні – Ред.) і на території Білорусі», – каже Батулін. Цей коментар був наданий ще до встановлення факту смерті Шишова.

Шишов у Білорусі брав активну участь в акціях протесту після фальсифікації президентських виборів 2020 року та «перемоги» Олександра Лукашенка. Він переїхав до України через репресії режиму Лукашенка восени 2020 року.

В Україні Шишов надавав допомогу релокантам (людям, які переїздять до України - Ред.), займався організацією акцій проти режиму Лукашенка. Також активіст намагався просувати ініціативи, які мали на меті сформувати білоруську діаспору в Україні.

«Білоруський дім в Україні» – некомерційна громадська організація, створена для допомоги білорусам і всім постраждалим від режиму самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка в Україні.

Фото: відкриті джерела/Радіо Свобода 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
825
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду