detector.media
03.08.2021 10:00
У Києві знайшли повішеним очільника «Білоруського дому» Віталія Шишова
У Києві знайшли повішеним очільника «Білоруського дому» Віталія Шишова
Віталій Шишов надавав допомогу білорусам, які втекли від репресій режиму Лукашенка.

У вівторок, 3 серпня, правоохоронці в одному з парків Києва знайшли повішеним голову ГО «Білоруський дім в Україні», 26-річного Віталія Шишова.

Шишов зник у понеділок, 2 серпня, зранку він вийшов на пробіжку біля свого будинку, де жив разом з цивільною дружиною, та зник. Вранці наступного дня правоохоронці у парку знайшли тіло Шишова.

Поліція розпочала кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). Основні версії, які розглядаються правоохоронцями – це самогубство і вбивство з імітуванням самогубства. Процесуальне керівництво у провадженні за фактом смерті Віталія Шишова здійснюватиме Київська міська прокуратура.

У коментарі Суспільному заступник голови «Білоруського дому» Родіон Батулін розповів, що про зникнення Шишова вперше повідомила його дівчина близько першої години дня, 2 серпня.

За словами Батуліна, раніше за Віталієм неодноразово помічалося стеження зі сторони невідомих осіб, а також стеження з автомобілів.

«Також були провокації – підходили люди з петличками, задавали незручні й незрозумілі питання стосовно їхньої діяльності тут (в Україні – Ред.) і на території Білорусі», – каже Батулін. Цей коментар був наданий ще до встановлення факту смерті Шишова.

Шишов у Білорусі брав активну участь в акціях протесту після фальсифікації президентських виборів 2020 року та «перемоги» Олександра Лукашенка. Він переїхав до України через репресії режиму Лукашенка восени 2020 року.

В Україні Шишов надавав допомогу релокантам (людям, які переїздять до України - Ред.), займався організацією акцій проти режиму Лукашенка. Також активіст намагався просувати ініціативи, які мали на меті сформувати білоруську діаспору в Україні.

«Білоруський дім в Україні» – некомерційна громадська організація, створена для допомоги білорусам і всім постраждалим від режиму самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка в Україні.

Фото: відкриті джерела/Радіо Свобода 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY