detector.media
06.07.2021 15:47
Кулеба закликав приєднатися до акції на підтримку Єсипенка
Кулеба закликав приєднатися до акції на підтримку Єсипенка
У соціальних мережах почалася акція на підтримку Владислава Єсипенка, над яким сьогодні відбувається «суд» в окупованому Сімферополі.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав світову спільноту приєднатися до акції на підтримку позаштатного журналіста проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії Владислава Єсипенка.

«Напади Росії на свободу ЗМІ та права людини повинні припинитися. Коли «суд» розпочнеться сьогодні, приєднуйтесь до нас і вимагайте від Москви звільнити Єсипенка», – написав Кулеба у Twitter.

Ukraine strongly condemns Russia’s illegal detention and torture of @RFERL journalist Vladyslav Yesypenko in the temporarily occupied Crimea. Russia’s attacks on the freedom of media & human rights must stop. As ‘trial’ begins today, join us in demanding Moscow to #FreeYesypenko pic.twitter.com/fkwM19oG8x

— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba) July 6, 2021

6 липня в соціальних мережах почалася акція на підтримку Владислава Єсипенка. Всі охочі можуть підтримати журналіста, публікуючи в Twitter і Facebook портрет Єсипенка з хештегом #FreeYesypenko і #CrimeaisUkraine.

Цього ж дня в Києві та Вінниці проведуть акцію на підтримку Єсипенка. О 18:00 на Майдані Незалежності в Києві журналісти і правозахисники зберуться, щоб висловити солідарність із заарештованим у Криму колегою, зазначають організатори заходу. Під час акції планується виступ дружини журналіста Катерини Єсипенко.

У Вінниці захід на підтримку Єсипенка в цей самий час заплановано на Європейській площі.

Єсипенко був затриманий окупантами 10 березня 2021 року після участі в акції до дня народження Тараса Шевченка в Сімферополі. У Центрі громадських зв'язків ФСБ Росії сказали, що затримали фрілансера нібито за збір інформації «в інтересах спецслужб України». Служба зовнішньої розвідки України вважає, що «ФСБ створює потрібний Кремлю фон для "святкування" роковин окупації Криму».

6 квітня Єсипенко на «суді» в Сімферополі вперше особисто розповів про жорстокі тортури у в'язниці.  

Також про тортури та знущання ФСБ Єсипенко розповів у своїх листах з неволі, які публікував Крим.Реалії.

30 квітня Київський районний «суд» Сімферополя постановив продовжити арешт Єсипенка до 11 липня 2021 року.

Також «слідчі прокуратури» об'єднали кримінальні справи проти Єсипенка. За словами адвоката Олексія Ладіна, остаточне обвинувачення буде за частиною 1 статті 222.1 і частини 1 статті 223-1, – виготовлення та зберігання вибухових речовин.

Фото: Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY