detector.media
06.07.2021 11:37
Порошенко подав позов проти Зеленського через «плівки Медведчука»
Порошенко подав позов проти Зеленського через «плівки Медведчука»
Адвокати Петра Порошенка вимагають «оприлюднити всі записи у первісному вигляді».

П’ятий президент України, лідер «Європейської Солідарності» Петро Порошенко подав позов проти президента України Володимира Зеленського через публікацію Bihus.Info «плівок Медведчука».

Адвокат Порошенка Ігор Головань заявив, що «керована з президентського офісу і виконана BIHUS info акція спрямована не проти Медведчука і його співрозмовників, а виключно проти основного політичного опонента Зеленського».

У зв’язку з цим адвокати Порошенко вирішили звернутися від його імені до суду з позовом до президента Зеленського та громадської організації «Том 14» з вимогою визнати протиправним «приховування від суспільства прослушок і зобов’язати оприлюднити всі записи у первісному вигляді».

«Замість публікації записів у тому вигляді, які Бігус і команда отримали від свого джерела (зрозуміло, що від офісу президента, але це – гіпотеза), BIHUS info підсунуло суспільству три чергових “відосики” з монтованим-перемонтованим аудіо. І з хронометражем намагаються нас надурити...“прослушок” значно більше 36 годин. І всі записи становлять значний суспільний інтерес, а тому мають бути оприлюднені», – написав Головань.

Журналіст Денис Бігус у коментарі «Детектор медіа» зауважив, що опублікував всі плівки, які в нього були у наявності, а саме 36 годин.

«До речі, до чого тут Громадська організація "Том 14" – я взагалі не розумію. На балансі в ГО плівок немає», – сказав Бігус.

«Детектор медіа» звернувся по коментар до Офісу президента з приводу позова Порошенка.

Загалом, проєкт Bihus.Info опублікував чотири розслідування на базі «плівок Медведчука».

На думку журналістів,  записи свідчать про зв'язки Медведчука з російськими посадовцями, бойовиками, Адміністрацією президента часів Петра Порошенка, про ймовірну «участь» Медведчука в перемовинах щодо обміну полоненими, у газових переговорах між «Нафтогазом» і «Газпромом» та в організації схеми імпорту електроенергії з Росії.

В одному з сюжетів Bihus.Info йдеться про те, що Віктор Медведчук нібито обговорює перебирання контролю над українською частиною нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок» у 2015 році.

Редакція Bihus.Info припустила, що Петро Порошенко міг бути зацікавлений у цьому, отримав у такий спосіб компенсацію за втрату судноремонтного заводу в Севастополі.

В СБУ повідомили, що ескперти вивчатимуть записи, опубліковані Bihus.Info.

Пресслужба «Європейської Солідарності» заявила, що записи є фейком і чорним піаром, який координується Офісом президента.

П'ятий президент Петро Порошенко назвав розслідування журналістів Bihus.Info щодо «плівок Медведчука» «зомбуванням».

Фото: Петро Порошенко/Flickr

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY