Тихановська: Всі «зізнання» Протасевича дані під тиском і тортурами

Тихановська: Всі «зізнання» Протасевича дані під тиском і тортурами

4 Червня 2021
2064
4 Червня 2021
14:07

Тихановська: Всі «зізнання» Протасевича дані під тиском і тортурами

2064
Світлана Тихановська: Ми не повинні вірити «зізнанням» Романа Протасевича, оскільки усвідомлюємо, яким чином його примусили до таких свідчень.
Тихановська: Всі «зізнання» Протасевича дані під тиском і тортурами
Тихановська: Всі «зізнання» Протасевича дані під тиском і тортурами

Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська заявила, що «інтерв'ю» Романа Протасевича державному телеканалу ОНТ, в якому він засудив дії опозиції і висловив підтримку режиму Олександра Лукашенка, було дане під тиском і тортурами.

«Упродовж останніх місяців ми мали декілька таких відеозаписів, на яких люди шкодують про свою участь в акціях протесту. Але ми маємо розуміти, в яких умовах перебувають ці люди: до них застосовуються тортури і насилля. Тому ми не повинні вірити висловлюванням, зокрема Романа Протасевича, оскільки усвідомлюємо, яким чином їх примусили до таких свідчень»,цитує Тихановську Укрінформ.

Тихановська висловила думку, що зараз безпосередні переговори опозиції з Лукашенком неможливі, оскільки він не сяде за стіл переговорів.

Водночас вона висловила сподівання, що у білоруській владі та бізнесі є люди, які розуміють, що з цим режимом «Білорусь не повинна мати нічого спільного».

«Зараз ми ідентифікуємо відповідні сили, які будуть посередниками в цьому процесі. Без сумніву, якісь переговори відбуватимуться, і ми сподіваємося, що вони приведуть до перехідного періоду і проведення вільних виборів», – підкреслила лідер білоруської опозиції.

На думку Тихановської, додатковий пакет санкцій проти режиму Лукашенка міг «зупинити насилля і політичні переслідування».

3 червня державний канал «ОНТ» розповсюдив інтерв'ю із затриманим Романом Протасевичем, під час якого він «зізнався» в організації несанкціонованих акцій протесту в 2020 році.

Протасевич буцімто визнав, що був учасником підготовки «замаху» на Лукашенка, який нібито планував штаб Тихановської і заявив, що поважає самопроголошеного президента Білорусі.

Щирість сказаного Протасевичем можна поставити під сумнів, адже його батьки припускають, що опозиціонера катували у СІЗО. Видання «Наша Ніва» звернуло увагу, що на зап'ястях Протасевича видно сліди від наручників.

Батько Романа Протасевича вважає інтерв’ю сина державному білоруському телеканалу «ОНТ» є наслідком тортур та знущань у СІЗО.

Фото: пресслужба Світлани Тихановської

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2064
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду