detector.media
04.06.2021 14:07
Тихановська: Всі «зізнання» Протасевича дані під тиском і тортурами
Тихановська: Всі «зізнання» Протасевича дані під тиском і тортурами
Світлана Тихановська: Ми не повинні вірити «зізнанням» Романа Протасевича, оскільки усвідомлюємо, яким чином його примусили до таких свідчень.

Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська заявила, що «інтерв'ю» Романа Протасевича державному телеканалу ОНТ, в якому він засудив дії опозиції і висловив підтримку режиму Олександра Лукашенка, було дане під тиском і тортурами.

«Упродовж останніх місяців ми мали декілька таких відеозаписів, на яких люди шкодують про свою участь в акціях протесту. Але ми маємо розуміти, в яких умовах перебувають ці люди: до них застосовуються тортури і насилля. Тому ми не повинні вірити висловлюванням, зокрема Романа Протасевича, оскільки усвідомлюємо, яким чином їх примусили до таких свідчень»,цитує Тихановську Укрінформ.

Тихановська висловила думку, що зараз безпосередні переговори опозиції з Лукашенком неможливі, оскільки він не сяде за стіл переговорів.

Водночас вона висловила сподівання, що у білоруській владі та бізнесі є люди, які розуміють, що з цим режимом «Білорусь не повинна мати нічого спільного».

«Зараз ми ідентифікуємо відповідні сили, які будуть посередниками в цьому процесі. Без сумніву, якісь переговори відбуватимуться, і ми сподіваємося, що вони приведуть до перехідного періоду і проведення вільних виборів», – підкреслила лідер білоруської опозиції.

На думку Тихановської, додатковий пакет санкцій проти режиму Лукашенка міг «зупинити насилля і політичні переслідування».

3 червня державний канал «ОНТ» розповсюдив інтерв'ю із затриманим Романом Протасевичем, під час якого він «зізнався» в організації несанкціонованих акцій протесту в 2020 році.

Протасевич буцімто визнав, що був учасником підготовки «замаху» на Лукашенка, який нібито планував штаб Тихановської і заявив, що поважає самопроголошеного президента Білорусі.

Щирість сказаного Протасевичем можна поставити під сумнів, адже його батьки припускають, що опозиціонера катували у СІЗО. Видання «Наша Ніва» звернуло увагу, що на зап'ястях Протасевича видно сліди від наручників.

Батько Романа Протасевича вважає інтерв’ю сина державному білоруському телеканалу «ОНТ» є наслідком тортур та знущань у СІЗО.

Фото: пресслужба Світлани Тихановської

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY