Томаш Фіала про ідею купити телеканал: Ми про це думали, але це ніколи не буде прибутковим

Томаш Фіала про ідею купити телеканал: Ми про це думали, але це ніколи не буде прибутковим

1 Березня 2023
1442
1 Березня 2023
14:23

Томаш Фіала про ідею купити телеканал: Ми про це думали, але це ніколи не буде прибутковим

1442
Томаш Фіала: Ми бачимо, що телебачення взагалі занепадає по всьому світу. Це люди роблять тільки з політичних причин, щоб монетизувати роботу завдяки політиці, а нам це нецікаво.
Томаш Фіала про ідею купити телеканал: Ми про це думали, але це ніколи не буде прибутковим
Томаш Фіала про ідею купити телеканал: Ми про це думали, але це ніколи не буде прибутковим

Генеральний директор Dragon Capital Томаш Фіала в інтерв’ю «Економічній правді» заявив, що не бачить сенсу в купівлі власного телеканалу, адже у всьому світі відчутні тенденції до занепаду телебачення.

«Ми про це думали, коли Медведчук концентрував новинні канали. Декілька разів ми з колегами про це думали, але вирішували, що нема сенсу  купувати телеканал. Дуже велика конкуренція, і це ніколи не буде прибутковим. Як мінімум, 5 мільйонів доларів він буде коштувати. Цих каналів дуже багато, велика конкуренція. Середній вік глядачів – "60 плюс". Ми бачимо, що телебачення взагалі занепадає по всьому світу. Це люди роблять тільки з політичних причин, щоб монетизувати роботу через політику, а нам це нецікаво», — каже Фіала.

Коментуючи зміни в економіці медіагрупи, Фіала зазначив, що дотувати УП та NV не було потреби, адже допомогли гранти з різних країн Європейського Союзу на початку війни.

«На початку війни у вас ("Української правди") в рази зріс трафік, але рекламні доходи в Україні впали. Тоді ми звернулися до друзів у Європейському Союзі, в Чехії, в інших країнах і отримали допомогу (йдеться про грантову підтримку, яку залучала "Українська правда", — ред.) Треба сказати, що ви і NV дуже добре працювали, у вас зросла аудиторія. І не тільки в Україні, а й за кордоном, де реклама коштує в рази більше. 10% ваших читачів зі США, 4% — з Німеччини, 58% — з України. Це три найбільші країни вашої аудиторії. Протягом року ваші доходи від реклами зросли, і витрати ви покриваєте завдяки рекламним доходам», — каже Фіала.

Інвестиційній компанії Dragon Capital належать журнал NV, сайт і «Радіо NV», а також онлайнвидання «Українська правда».  11 січня 2021 року Dragon Capital через фонд прямих інвестицій Dragon Capital New Ukraine Fund LP завершила купівлю контрольного пакету акцій компанії Treeum, яка володіє виданнями «Мінфін» та Finance.ua.

26 травня 2021 року Томаш Фіала став власником «Української правди». Він отримав 100% корпоративних прав на видання. 

Фіала уклав із редакторкою-засновницею «Української правди» Оленою Притулою угоду, за якою усі активи УП переходять до групи компаній Dragon Capital. Притула й надалі виконуватиме роль редакторки-засновниці.

У Dragon Capital заявили, що редакція «NV» продовжить свою роботу незалежно від редакції «Української правди» та навіть буде конкурувати з нею.

У листопаді 2021 року NV та «Українська правда» оголосили про створення спільного відділу продажів, який буде працювати під назвою New Media Partners. 

Сумарна аудиторія ТМ і УП перевищує показники інших онлайн-ресурсів і більшості телеканалів. Обидва видання мають високі показники дотримання журналістських стандартів від Інституту масової інформації. 

У квітні 2022 року Фіала в інтерв’ю «Forbes Україна» повідомив, що попри війну планує і надалі розвивати медіаактиви.

Фото: Дмитро Ларін / «Українська правда»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1442
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду