detector.media
Детектор медіа
«Детектор медіа»
01.06.2021 18:16
Батьки Романа Протасевича збираються судитися з державними ЗМІ Білорусі
Батьки Романа Протасевича збираються судитися з державними ЗМІ Білорусі
Мати Романа Наталія Протасевич сказала, що білоруський журналіст Григорій Азаренка поширює про їхнього сина дезінформацію і називає його «неонацистом».

Батько опозиціонера Дмитро Протасевич заявив, що вони з дружиною подають до суду на державні ЗМІ Білорусії через дискредитацію їхнього сина.

Як передає BNS, про це йшлося на пресконференції, що організували литовські парламентарії. За словами Дмитра Протасевича, в ефірі державних телеканалів його сина «намагаються виставити екстремістом, терористом, обзивають».

«Я, звичайно ж, все просто так не залишу, я подам в суд і доб'юся правди, щоб людина, яка говорила ці слова, довів. Якщо він не зможе довести, його чекає суворе покарання. Ми як батьки просто так цього не залишимо», - сказав він.

Мати журналіста Наталія Протасевич сказала, що білоруський журналіст Григорій Азаренка поширює про їх сина дезінформацію і називає його неонацистом.

«Це нестерпно. Прошу всю світову спільноту допомогти моєму Роману, допомогти Софії, його дівчині, допомогти всім хлопцям, які за гратами, яких катують», - сказала вона.

Протасевича і Сапегу 23 травня в Мінську зняли з рейсу Ryanair з Афін до Вільнюса. Їхній літак був примусово посаджений через повідомлення про мінування. Бомбу на борту не знайшли. Протасевич і Сапега, громадянка Росії, до сих пір знаходяться під вартою. 

Російська служба Бі-бі-сі повідомляла, що Сапега та Протасевич фігурують у трьох кримінальних справах, порушених за фактом масових протестів у Білорусі.

Міжнародна спільнота засудила викрадення Протасевича та Сапеги та обговорює можливість накладання нових санкцій на режим Лукашенка.

Гендиректор Ryanair Майкл О'Лірі назвав інцидент з посадкою літака у Мінську компанії «навмисним та незаконним викраденням».

З 29 травня Україна закрила своє небо для білоруських літаків.

Фото: Nexta

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY