Медведчук прийшов до Офісу генпрокурора (ВИПРАВЛЕНО)

Медведчук прийшов до Офісу генпрокурора (ВИПРАВЛЕНО)

12 Травня 2021
2833
12 Травня 2021
16:20

Медведчук прийшов до Офісу генпрокурора (ВИПРАВЛЕНО)

2833
Віктор Медведчук сказав, що провини не відчуває, але готовий до арешту.
Медведчук прийшов до Офісу генпрокурора (ВИПРАВЛЕНО)
Медведчук прийшов до Офісу генпрокурора (ВИПРАВЛЕНО)

Народний депутат та голова політради партії «Опозиційна платформа ‒ За життя» Віктор Медведчук 12 травня прийшов до Офісу генерального прокурора.

Він сказав журналістам, що провину не відчуває: «Я готовий захищатися, бо не відчуваю ні в чому своєї провини. І вважаю, що на сьогоднішній день усе, що робиться, це результат політичних репресій».

Віктор Медведчук відмовився коментувати інформацію щодо розграбування національних ресурсів в Азовському морі та передачу РФ секретних даних про військовий підрозділ Збройних Сил України, оскільки ще не читав підозру. Водночас він додав, що «не знає про це родовище» й «не має до нього жодного стосунку». 

«Я оцінюю це, як дії спрямовані в порядку політичних репресій і незаконного кримінального переслідування мене», – сказав він та додав, що переховуватися не збирається.

На питання журналістів, чи готовий він до запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, Медведчук відповів: «Звичайно, я готовий. Я знаю характер влади, зловживання влади – я готовий до будь-якого результату. Але вважаю, що це незаконно».

До Офісу генпрокурора також приїхали однопартійці Медведчука – Ілля Кива та Вадим Рабінович.

Нагадаємо, 11 травня 2021 року генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала підозри народним депутатам від «Опозиційної платформи – За життя» Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку. Їх підозрюють у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму. 

Підозру їм оголосили за трьома епізодами. Один із них стосувався проєкту проти інформаційної безпеки України під назвою «Промінь»: начебто вони планували вербувати українців у РФ для розповсюдження російської пропаганди. Ще один епізод стосується розграбування національних ресурсів в Азовському морі. Третій епізод відбувся у серпні 2020 року, коли Медведчук нібито надіслав Козаку секретні дані про розташування, особовий склад і бойову підготовку прихованого військового підрозділу Збройних Сил України.

За даними СБУ, Тарас Козак наразі перебуває за кордоном, місце знаходження Віктора Медведчука для вручення йому підозри встановити не вдалось. СБУ того ж дня провела обшук у Медведчука.

Медведчук ввечері 11 травня повідомив, що перебуває в Україні та не збирається ховатися від правосуддя. Однак не уточнив, де саме нині перебуває. 12 травня Оксана Марченко повідомила, що разом з Медведчуком вже повернулася додому. За даними СБУ, Тарас Козак наразі перебуває за кордоном. 

Виправлено: початково в новині було вказано, що Медведчук прийшов до Офісу генпрокурора на допит. За словами Медведчука, він приїхав туди, бо «почув, що викликають».

Фото: стопкадр з відео hromadske

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2833
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду