«1+1» заперечує зміну сітки задля «Права на владу» з Дубінським

«1+1» заперечує зміну сітки задля «Права на владу» з Дубінським

29 Січня 2021
14385
29 Січня 2021
16:15

«1+1» заперечує зміну сітки задля «Права на владу» з Дубінським

14385
Команда проєкту думала скасувати ефір через COVID-19 у ведучої та відсутність деяких гостей у студії.
«1+1» заперечує зміну сітки задля «Права на владу» з Дубінським
«1+1» заперечує зміну сітки задля «Права на владу» з Дубінським

Телеканал «1+1» 29 січня повідомив «Детектору медіа», що наприкінці 2020 року запланував прем’єру нового сезону політичного ток-шоу «Право на владу» в останні дати січня – початок лютого.  

hromadske написало, що «1+1» змінив сітку мовлення, щоб показати «Право на владу» з блогером, народним депутатом від «Слуги народу» та колишнім ведучим телеканалу Олександром Дубінським, проти якого уряд США нещодавно запровадив санкції. Медіа помітило, що зранку телеканал не анонсував на 28 січня ефір політичного ток-шоу (у кеші Google є попередня версія програми), натомість пізніше «внесли правки». «1+1» повідомив, що програму транслюватимуть о 22:30-00:25, а на фейсбук-сторінці «Право на владу» написали, що ефір розпочнеться о 22:15.

Телеканал пояснив, що команда «Права на владу» думала скасувати ефір через COVID-19 у ведучої Наталії Мосейчук та відсутність деяких гостей у студії.

«До останнього моменту команда проєкту не була впевнена, чи зможе ведуча провести ефір у четвер, 28 січня, проте готувалася до програми. Напередодні ефіру Наталія Мосейчук запевнила, що почувається добре, перебуває під наглядом лікарів і може провести ефір дистанційно. Проте вже безпосередньо перед початком ефіру, редакція мала сумніви стосовно того, щоб виходити в ефір без повного складу гостей», – розповіли на «1+1».

Причиною затримки ефіру та його скорочення стало те, що голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія та народний депутат від «Слуги народу» Олександр Трухін підтвердили свою участь у програмі, але в студію не з’явилися.

«Хочемо зазначити, команда "Право на владу" зі свого боку зробила все можливе для того, аби забезпечити максимально об’єктивне обговорення всіх питань, заявлених у темі випуску», – наголосив телеканал.

На запитання, чи програму поставили в ефір через Олександра Дубінського, канал не відповів, проте пояснив вибір теми випуску: «Однією з перших тем сезону була актуальна ситуація у США, Україні та світі після виборів президента Байдена. 20 січня Наталія Мосейчук перебувала у робочому відрядженні під час інавгурації Джо Байдена у Вашингтоні».

Як писав ДМ, ведуча «1+1» та програми «Право на владу» Наталія Мосейчук захворіла на коронавірусну інфекцію. Вона заразилася під час відрядження у Вашингтон, де з виїзної студії неподалік Капітолію розповідала подробиці церемонії інавгурації Джо Байдена як 46-го президента США. Перший в 2021 році ефір пані Мосейчук провела по відеозв'язку. Вихід «Право на владу» в ефір затримали на 15 хвилин. Ведуча сказала, що думала відмовитися від нього через те, що до студії не прийшли Давид Арахамія та Олександр Трухін.

Нагадаємо, активісти ЦПК направили низку звернень в українські та закордонні фінансові, правоохоронні та контролюючі структури в межах проєкту #ЗробимоЇхВізиРазом. Організація добивається «впровадження санкцій цивілізованими державами щодо кремлівських агентів в українській владі». Інформацію про нардепа Олександра Дубінського зафіксували в окремому досьє.

24 листопада 2020 року Офіс генпрокурора за заявою ЦПК та за рішенням суду почав досудове розслідування щодо ймовірної державної зради Олександра Дубінського. 11 січня 2021 року Офіс генпрокурора відкрив ще два кримінальні провадження проти Дубінського щодо можливого ухилення від сплати податків (ч. 1 ст. 212 Кримінального кодексу) та ймовірної легалізації (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 1 ст. 209 ККУ).

Того ж дня уряд США запровадив санкції проти Олександра Дубінського та ще низки українських громадян та медіа. Їх обвинувачують у втручанні в американські вибори та належності до «російської мережі впливу». Одним із джерел рішення також стало звернення ЦПК. Після цього сайт блогера dubinsky.pro перестав працювати. 28 січня сервіс відеохостингу YouTube «за порушення правил спільноти» видалив канал Дубінського, у якого було понад 350 тисяч підписників.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак розповів, що тимчасова повірена у справах США в Україні Крістін Квін зустрічалася з народними депутатами фракції «Слуга народу» через Олександра Дубінського.

26 січня президент Володимир Зеленський запропонував нардепу добровільно вийти з фракції, мотивуючи це тим, що він може нашкодити та підривати репутацію «Слуги народу». Однак Олександр Дубінський відмовився. 

Фото: стопкадр

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14385
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Леонід
1175 дн. тому
Добре пам"ятаємо як брехливий канал Коломойського і його брехлива , без моральних принципів , ведуча Мосійчучка , охмуряли народ , пропихаючи паяца на посаду президента. Народ " купився " , тепер гірко жалкує. А 1 + 1 , його безпрнципні кадри , продовжують політику " какая разница " , підіграючи , під контролем Коломойського , країні - агрессору.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду