Депутати від «Слуги народу» зустрічалися з представницею США через санкції проти Дубінського – Єрмак

Депутати від «Слуги народу» зустрічалися з представницею США через санкції проти Дубінського – Єрмак

28 Січня 2021
2293
28 Січня 2021
17:47

Депутати від «Слуги народу» зустрічалися з представницею США через санкції проти Дубінського – Єрмак

2293
У «Слузі народу» кажуть, що їм вистачить голосів, аби виключити Олександра Дубінського з фракції.
Депутати від «Слуги народу» зустрічалися з представницею США через санкції проти Дубінського – Єрмак
Депутати від «Слуги народу» зустрічалися з представницею США через санкції проти Дубінського – Єрмак

Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістін Квін зустрічалася з народними депутатами фракції «Слуга народу» через блогера та депутата Олександра Дубінського, проти якого уряд США нещодавно запровадив санкції. Про це в інтерв’ю НВ розповів керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

«Я знаю, що відбулася зустріч тимчасового повіреного в справах США Крістін Квін з ядром фракції. Мене радує, що політична зрілість більшості депутатів зростає. Вони не приймають поспішних рішень, вони хочуть розібратися в цьому. Знаю, що був детальна розмова. Думаю, що такий же детальна розмова буде на фракції і та прийме рішення. Але можу повторити те, що написав у Твіттері, і це доручення президента: ми зробимо все, що від нас залежить, щоб всі, підкреслюю – всі, хто організовував, хто тихо стояв осторонь, потираючи руки, і, природно, ті, хто брав участь, понесли відповідальність, незалежно від того, які позиції займають», – відповів він на питання, що буде з Олександром Дубінським.

Андрій Єрмак додав, що Офіс президента чекає результатів розслідування кримінального провадження, яке порушило Державне бюро розслідувань, та в межах своїх повноважень може координувати державну політику і політику між різними гілками влади. «Він повинен дати відповіді на дуже багато питань», – сказав керівник ОПУ.

Водночас народний депутат від «Слуги народу» Федір Веніславський в ефірі «Еспресо» сказав, що його партія підтримає рішення про виключення Олександра Дубінського з фракції.

«З приводу Олександра Дубінського, я мав виступ на засіданні фракції “Слуга народу” і доводив, що як інституція, як держава Сполучені Штати Америки не маючи достатньої доказової бази не можуть вводити санкції. Саме тому, я переконаний, що введені санкції проти пана Дубінського є цілком обґрунтованими і мають достатню кількість доказів. І наша фракція прекрасно розуміє, які наслідки це може мати, якщо не буде відповідної реакції. Враховуючи цей факт, я впевнений, що у фракції знайдеться достатня кількість голосів, щоб тимчасово виключити Олександра Дубінського з фракції “Слуга народу”. Особисто я буду голосувати за це», – уточнив депутат.

Як писав ДМ, 26 січня президент Володимир Зеленський запропонував нардепу добровільно вийти з фракції, мотивуючи це тим, що він може нашкодити та підривати репутацію «Слуги народу». Однак Олександр Дубінський відмовився. 

Нагадаємо, активісти ЦПК направили низку звернень в українські та закордонні фінансові, правоохоронні та контролюючі структури в межах проєкту #ЗробимоЇхВізиРазом. Організація добивається «впровадження санкцій цивілізованими державами щодо кремлівських агентів в українській владі». Інформацію про нардепа Олександра Дубінського зафіксували в окремому досьє.

24 листопада 2020 року Офіс генпрокурора за заявою ЦПК та за рішенням суду почав досудове розслідування щодо ймовірної державної зради Олександра Дубінського. 11 січня 2021 року Офіс генпрокурора відкрив ще два кримінальні провадження проти Дубінського щодо можливого ухилення від сплати податків (ч. 1 ст. 212 Кримінального кодексу) та ймовірної легалізації (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 1 ст. 209 ККУ).

Того ж дня уряд США запровадив санкції проти Олександра Дубінського та ще низки українських громадян та медіа. Їх обвинувачують у втручанні в американські вибори та належності до «російської мережі впливу». Одним із джерел рішення також стало звернення ЦПК. Після цього сайт блогера dubinsky.pro перестав працювати. 28 січня сервіс відеохостингу YouTube «за порушення правил спільноти» видалив канал Дубінського, у якого було понад 350 тисяч підписників.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2293
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду