Брати Клички виграли судовий позов до «1+1»

Брати Клички виграли судовий позов до «1+1»

3 Березня 2021
26222
3 Березня 2021
13:30

Брати Клички виграли судовий позов до «1+1»

26222
Суд зобов’язав «1+1» спростувати неправдиву інформацію про Віталія Кличко та Володимира Кличко в етері програми «ТСН.Тиждень».
Брати Клички виграли судовий позов до «1+1»
Брати Клички виграли судовий позов до «1+1»

Мер Києва Віталій Кличко та його брат, чемпіон світу з боксу у суперважкій вазі, Володимир Кличко виграли судовий позов до «Телерадіокомпанії «Студія 1+1». Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Позов про захист честі, гідності і ділової репутації Клички подали в листопаді 2019 року після виходу в ефір «Студії 1+1» сюжету в програмі «ТСН. Тиждень», де була оприлюднена неправдива інформація про Віталія та Володимира Кличків.

«Позов, разом з братом, ми подали через брудну брехню і маніпуляції, які телеканал розповсюджував в ефірі. В рішенні суду, зокрема, зазначено, що під час розгляду справи відповідач, «Телеканал «Студії 1+1», не довів достовірність поширеної інформації. А також не надав доказів наявності обставин, що виключають його відповідальність відповідно до статті 67 закону України «Про телебачення та радіомовлення», – зазначив Кличко.

Суд акцентував увагу на тому, що сюжет з недостовірною інформацією вийшов в ефір під час обговорення у суспільстві питання призначення позачергових виборів Київського міського голови та позачергових виборів до Київради. Інформація, викладена в сюжеті, за висновком суду, носить характер оціночних суджень.

Розглянувши позов, суд постановив задовольнити його, зобов’язавши «Телекомпанію «Студія 1+1» спростувати неправдиву інформацію в ефірі програми «ТСН. Тиждень».

Також суд зобов’язав видалити відеозапис, розміщений на офіційному сайті «ТСН», на YouTube каналах програм «ТСН» та «ТСН. Тиждень» і на сторінках у соцмережах програми «ТСН. Тиждень».

Крім того, суд зобов‘язав видалити статтю з недостовірною інформацією з сайту «ТСН» та розмістити на сайті копію повного тексту рішення суду про спростування недостовірної інформації відносно Віталія Кличка та Володимира Кличка.

2 березня Віталій Кличко повідомив, що виграв суд проти ТОВ «Телерадіокомпанії «Студія 1+1» за позовом про захист честі та гідності.

Позов був поданий в серпні 2019 року після виходу в ефір «Студії 1+1» програми «Гроші» Олександра Дубинського, де була оприлюднена неправдива інформація. 

Суд зобов’язав видалити програму, в якій була оприлюднена інформація, визнана неправдивою, зі всіх інформаційних ресурсів телекомпанії та соціальних мереж, пов’язаних із нею.

Фото: Віталій Кличко/Facebook

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26222
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Oldlady
1149 дн. тому
Остаётся выполнить решение суда, взыскать с Дубинского судебные издержки и разорвать с ним контракт.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду