Порошенко: Спроба закриття Прямого каналу стане точкою неповернення для Зеленського

Порошенко: Спроба закриття Прямого каналу стане точкою неповернення для Зеленського

18 Лютого 2021
3033
18 Лютого 2021
21:18

Порошенко: Спроба закриття Прямого каналу стане точкою неповернення для Зеленського

3033
Петро Порошенко стверджує, що його численні джерела говорять про намір влади закрити Прямий канал.
Порошенко: Спроба закриття Прямого каналу стане точкою неповернення для Зеленського
Порошенко: Спроба закриття Прямого каналу стане точкою неповернення для Зеленського

П’ятий президент України, лідер «Європейської Солідарності» та власник каналу Прямий Петро Порошенко заявив, що спроба закриття телеканалу може стати «червоною лінією» для президента Володимира Зеленського. Про це Порошенко заявив ведучому Прямого Матвію Ганапольському.

«Я вважаю, що це буде черговою червоною лінією, яку перетне влада Зеленського. Але хочу наголосити, що це вже буде точка неповернення…Свобода слова – це є засадничі позиції української державності», – сказав Порошенко.

18 лютого стало відомо, що Петро Порошенко став власником Прямого каналу. Цю інформацію «Детектору медіа» підтвердив шефредактор каналу Віктор Медвідь.

У заяві Прямого говориться, що уже більше року на телеканал чиниться цілеспрямований тиск з боку правоохоронних органів та Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Останні дні з різних джерел надходила маса інформації про те, що проти вже ексвласника каналу Володимира Макеєнка можуть бути застосовані санкції з метою зачистити канал Прямий з медіапростору.

«Зважаючи на те, що Петро Порошенко мав право опціону на купівлю, він ухвалив рішення придбати канал з метою захисту свободи слова, аби влада не могла закрити рота тим, хто об'єктивно критикує та показує дійсну картину сьогодення та є одноосібним лідером інформаційного мовлення в Україні.  "Прямий" і надалі вже з новим власником буде продовжувати працювати для своїх глядачів з готовністю до нових проявів тиску з боку влади», – повідомили ДМ на Прямому каналі.

У ефірі Прямого Порошенко розповів, що за даними його джерел, 19 лютого проти Макеєнка будуть запроваджені санкції, канал буде закритий.

«Я отримав 18 повідомлень, частину з яких я показав послу. Я не отримав жодного спростування. Навпаки, плани, що це готується. Свого часу, півтора року тому, я обіцяв, що я докладу максимум зусиль для того, щоб не дозволити це. Чому я переконаний, що можлива спроба Зеленського прийняти санкції проти “Прямого” і його власника Макеєнка? Тому що і Зеленський, і його Єрмак вважають, що саме в каналах проблема і канали їм заважають жити… Я з жахом дивлюся, як швидко цей молодий хлопець перетворився в Януковича. І звичайно, що я не можу залишатися без відповідної реакції», – повідомив Порошенко.

За словами Порошенка, він заплатив за канал «великі гроші», але суму угоди не уточнив. Кінцевим бенефіціарним власником «Прямого» стала компанія «Prime Assets Capital», структура якої повністю належить п’ятому президенту.

19 лютого має відбутися засідання РНБО, на якому, як стверджують джерела ЗМІ, «повинні бути розглянуті санкції щодо певних бізнес-процесів в Україні».

18 лютого радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що канали з «пулу» Петра Порошенка виглядають дуже дивно в інформаційному просторі України. Він вважає, що ці канали «перебувають в ямі ненависті».

5 лютого президент України Володимир Зеленський дорікнув Петру Порошенку, що на його каналах останнім часом «агентів Кремля показують частіше, ніж рекламу нового масла "Рошен"».

15 лютого позаштатний радник керівника Офісу президента та спікер української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович повідомив, що вважає, що варто закрити телеканали, пов’язані з п’ятим президентом та партією «Європейська солідарність». На його думку, ці канали «часто діють гірше», ніж закриті телеканали «112 Україна», NewsOne і ZIK.

Як писав «Детектор медіа», Прямий канал запустили 24 червня 2017 року на базі переформатованого телеканалу Tonis, який навесні змінив власника: його придбав політик і бізнесмен Володимир Макеєнко. Формат каналу – інфотеймент.

У грудні 2017 року Прямий канал змінив структуру власності. Тоді безпосереднім власником телеканалу замість політика і бізнесмена Володимира Макеєнка стала кіпрська компанія «Парлімо трейдінг лімітед», а статутний фонд збільшився з 16 млн 731 тис. 250 грн до 40 млн грн. Попри появу в структурі власності кіпрської компанії кінцевим бенефіціарним власником телеканалу в єдиному державному реєстрі залишався Володимир Макеєнко.

Також тоді компанія змінила юридичну адресу з вулиці Тупікова, 17 на вулицю Мечнікова, 2А в Києві (це також і фактична адреса каналу – бізнес-центр «Парус»).

Фото: Петро Порошенко/Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3033
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду