Володимир Макеєнко став одноосібним власником каналу Tonis

Володимир Макеєнко став одноосібним власником каналу Tonis

3 Травня 2017
14237
3 Травня 2017
14:43

Володимир Макеєнко став одноосібним власником каналу Tonis

14237
Український політик Володимир Макеєнко, який з березня володів 9,5% телеканалу Tonis, став одноосібним власником ТОВ «Телеканал “Тоніс”» зі статутним капіталом розміром 16 млн 731 тис. 250 грн. Генеральним директором каналу залишається Олександр Бутко. Відповідні дані містяться в єдиному державному реєстрі.
Володимир Макеєнко став одноосібним власником каналу Tonis
Володимир Макеєнко став одноосібним власником каналу Tonis

Таким чином, Володимир Макеєнко викупив частки у самого ТОВ «Телеканал “Тоніс”» (80%, або 13 млн 385 тис. грн), в гендиректора каналу Олександра Бутка (10%, тобто 1 млн 673 тис. 125 грн) і заступника гендиректора Василя Бирзула (0,5%, тобто 83 тис. 656 грн).

Статутний фонд ТОВ «Телеканал “Тоніс”» з 2010 року (з моменту перетворення ВАТ «Телеканал “Тоніс”» на ТОВ) становить 16 млн 731 тис. 250 грн.

24 квітня Олександр Бутко анонсував «Детектору медіа», що невдовзі Володимир Макеєнко стане єдиним власником каналу: «Ми (нинішні власники каналу. – ДМ) поступаємося всім Макеєнку. Він стане єдиним власником».

Станом на кінець квітня структура власності ТОВ «Телеканал “Тоніс”» була такою: 80% належало самому ТОВ «Телеканал “Тоніс”» (цю частку підприємство викупило саме у своїх власників навесні 2016 року і, згідно із законом, мало або реалізувати протягом року, або зменшити статутний фонд); 10% належало генеральному директору Олександру Бутку (він же був кінцевим бенефіціаром – тобто тим, хто здійснює вирішальний вплив на компанію); 9,5% з березня 2017 року належало Володимиру Макеєнку; 0,5% належало заступнику генерального директора Василю Бирзулу.

Володимир Макеєнко – народний депутат кількох скликань, представник партій «Солідарність», «Наша Україна», «Регіони України», Партія регіонів, колишній заступник голови фракції Партії регіонів, колишній голова Київської міської державної адміністрації (січень-березень 2014 року). У лютому 2014 року вийшов з лав Партії регіонів. У 2015 році балотувався в мери Києва від партії «Наш край».

Нагадаємо, 20 березня стало відомо, що політик Володимир Макеєнко став власником 9,5% телеканалу Tonis (ТОВ «Телеканал “Тоніс”»). 80% статутного фонду компанії залишилося у власності самого ТОВ «Телеканал “Тоніс”», 10% – у генерального директора каналу Олександра Бутка, 0,5% – у заступника генерального директора Василя Бирзула. Зі структури власності каналу вибули Оксана Васьківська, Микола Дяченко, Артем Жилін, Артем Савчук. Кінцевим бенефіціаром компанії залишився Олександр Бутко.

20 березня на прес-конференції Володимир Макеєнко оголосив, що став власником 9,5% телеканалу Tonis і «продовжує процес». За словами пана Макеєнка, частку 9,5% він придбав у менеджменту каналу. Назвати суму угоди він відмовився, посилаючись на те, що на це мають дати згоду інші сторони угоди. Він також не озвучив суми запланованих інвестицій у канал.

Водночас колишній власник телеканалу Tonis Володимир Костерін вважає, що свого часу телеканал у нього незаконно відібрали на користь Олександра Януковича. Юридичні радники пана Костеріна розповіли «Детектору медіа» подробиці тієї старої історії та свою думку про те, що з каналом відбувається тепер.

Появі нового інвестора передував прихід нового топ-менеджменту. На початку січня джерела «Детектора медіа» повідомляли, що колишній генеральний продюсер телеканалу NewsOne Олексій Семенов пішов з NewsOne на Tonis. На початку березня стало відомо, що Олексій Семенов зустрічався з колективом телеканалу Tonis. 14 березня Олексій Семенов повідомив «Детектору медіа», що найближчим часом обійме посаду генерального продюсера Tonis, разом з ним на каналі працюватимуть ведучі Євген Кисельов і Матвій Ганапольський.

Нова команда збирається перезапустити Tonis під новою назвою. Оновлений телеканал Tonis готується стартувати в новому форматі до Дня Незалежності, 24 серпня. Основою каналу буде інформаційно-аналітичне мовлення, але також в ефірі буде присутній розважальний контент. До виходу оновленого Tonis в ефір команда планує запустити інтернет-портал для спілкування зі своєю аудиторією.

До команди каналу Tonis крім Олексія Семенова приєдналися креативна продюсерrа Євгенія Захарова (працювала разом з паном Семеновим на NewsOne), телепродюсер розважальних програм Ілля Ноябрьов (працював разом з паном Семеновим на «Інтері», НТН і Першому національному), телеведучі Матвій Ганапольський і Євген Кисельов.

На початку квітня телеканал Tonis орендував у бізнес-центрі «Парус» приміщення площею 870 квадратних метрів, куди переїде зі старого офісу на вулиці Тупікова після завершення будівництва студії. У квітні телеканал планував розпочати інтернет-стріми з нового офісу. Нова команда планує через декілька місяців перетворити Tonis на інформаційно-аналітичний канал і змінити його назву.

24 квітня команда телеканалу Tonis запустила інтернет-мовлення з «Кубу» – скляної тимчасової студії, облаштованої в новому офісі каналу в бізнес-центрі «Парус». Інтернет-мовлення з «Кубу» йтиме щодня по буднях с 10:00 до 21:00. Ефір вестимуть почергово Матвій Ганапольський і Євгеній Кисельов – по дві години кожен. Інтернет-мовлення передуватиме перезапуску і ребрендингу каналу в ефірі 24 серпня.

Фото: УНІАН

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14237
Читайте також
05.12.2017 18:22
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
9 528
21.03.2017 11:06
Галина Петренко
8 285
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду