Микола Вересень збирається подати до суду на Прямий канал за «звільнення без пояснень»

Микола Вересень збирається подати до суду на Прямий канал за «звільнення без пояснень»

20 Травня 2021
24080

Микола Вересень збирається подати до суду на Прямий канал за «звільнення без пояснень»

24080
Вже завтра Вересень почне консультуватися зі своїми адвокатами.
Микола Вересень збирається подати до суду на Прямий канал за «звільнення без пояснень»
Микола Вересень збирається подати до суду на Прямий канал за «звільнення без пояснень»

Журналіст та телеведучий Микола Вересень повідомив, що був звільнений з Прямого каналу «без пояснень» і планує через це звернутися до суду. Про це він розповів в інтерв'ю «Детектору Медіа».

За словами Вересня, вчора він дізнався про остаточне рішення про своє звільнення з телеканалу Прямий – без пояснень причин та остаточного розрахунку з ним. 

«Другого березня мене попросила зайти Світлана Орловська (генеральна продюсерка Прямого. – Ред.) і сказала, що я звільнений. І я був страшенно здивований, тому що ніяких зауважень, жодної догани “із занесенням в облікову картку комсомольця” не було. Я колекціонер – колекціоную відходи з роботи. Такого не було ніколи, і я ніколи про таке не чув, щоб отак, сьогодні на сьогодні: “Ти йдеш – все”. Ніхто інший мені також не пояснив причин мого звільнення», – розповів Вересень.

За словами Вересня, трохи згодом його друзі, які мають стосунок до політичного керівництва каналу, сказали журналісту, що ситуацію зі звільненням намагався змінити власник «Прямого» Петро Порошенко.

«Порошенко наказав залишити все як є – не чіпати мене, і дав доручення врегулювати ситуацію Святославу Цеголку. Ми зустрілися. Цеголко сказав, що я “цінний актив”, потрібна людина, і ніяких питань до мене немає. Мовляв, давай почекаємо до кінця місяця», – зазначив Вересень.

Але вирішення питання перенеслося на середину квітня, потім на початок травня і ще далі.

«Я чекав два з половиною місяці. І минулої п’ятниці (14 травня. – Ред.) знову зателефонував Святославу і вимагав пояснень вже суворішим тоном. Цеголко пообіцяв, що Світлана [Орловська] завтра мені зателефонує. Втім ані дзвінків, ані обіцяних зустрічей не було»,  запевнив Микола Вересень.

Телеведучий додав, що генеральний директор Прямого каналу Володимир Сташевський сказав, що йому буде звиплачено зарплатню за три місяці. Натомість, за словами Вересня, він отримав зарплатню лише за два місяці.

«Я зрозумів, що і тут обдурили. Вся конструкція зі звільненням тримається на брехні... У мене, слава Богу, є ім'я, але яку кількість людей в журналістиці просто так виганяють з роботи тільки тому, що комусь щось не сподобалось? Тому я всіх закликаю: підписуйте правильні контракти, боріться за себе, перемагайте», – сказав журналіст.

Вересень додав, що подасть в суд, але ще не знає, «на канал Прямий чи на когось конкретно».

«У мене була доба, щоб подумати, завтра почну консультуватися зі своїми адвокатами. Я хочу відновитися на каналі й, звичайно, отримати свою зарплатню», – сказав Вересень.

ДОПОВНЕНО: Генеральна продюсерка Прямого каналу Світлана Орловська повідомила «Детектору медіа», що ведучого Миколу Вересня звільнили з телеканалу через низькі рейтинги його програм, які виходили в праймі. Власник «Прямого» Петро Порошенко, за словами Орловської, не втручається в кадрову або редакційну політику телеканалу.

Шефредактор Прямого каналу Віктор Медвідь з 17 травня не відповідає на запитання «Детектора медіа» щодо звільнення Миколи Вересня.

Повне інтерв‘ю з Миколою Вереснем читайте на «Детектор Медіа» незабаром.

Як писав ДМ, у березні 2021 року почали ширитися чутки, що Микола Вересень не з’явиться в новому сезоні Прямого каналу. 3 березня Прямий канал та Микола Вересень заперечили інформацію про звільнення ведучого. На Прямому каналі 8 березня стартував весняний сезон, до якого телеканал підготував три нові проєкти та переформатував старі програми. Зокрема, у новому сезоні ведучими вечірнього ток-шоу «Прямий ефір» стали Валерій Калниш та Олена Курбанова. Раніше ведучими шоу були Микола Вересень та Світлана Орловська. Тоді Вересень повідомив, що продовжує співпрацю з Прямим каналом, але поки не знає в межах якого проєкту.

Нагадаємо, 18 лютого 2021 року Петро Порошенко став власником Прямого каналу. Він заплатив за канал «великі гроші», але суму угоди не уточнив. У день купівлі каналу Порошенко витратив також понад півмільйона гривень на «набуття освіти» «та подарунок». Кінцевим бенефіціарним власником Прямого стала компанія «Prime Assets Capital», структура якої повністю належить п’ятому президенту. Партія «Європейська солідарність» вважає, що Порошенко не повинен декларувати купівлю Прямого каналу як зміну в майновому стані.

«Прямий» повідомив, що понад рік на телеканал чиниться тиск з боку правоохоронних органів та Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Порошенко розповів, що купив канал, бо, за даними його джерел, 19 лютого проти вже ексвласника каналу Володимира Макеєнка хочуть запровадити санкції та закрити «Прямий». 19 лютого має відбутися засідання РНБО, на якому, як стверджують джерела ЗМІ, «повинні бути розглянуті санкції щодо певних бізнес-процесів в Україні». На думку Порошенка, спроба закриття телеканалу може стати «червоною лінією» для президента Володимира Зеленського

Прессекретарка президента Юлія Мендель повідомила «Детектору медіа», що свободі слова в Україні нічого не загрожує, які б критичні матеріали чи ненадійні факти не поширювали телеканали, підпорядковані Порошенку.

Три джерела «Детектора медіа» в СБУ повідомили, що проти  Макеєнка запроваджувати санкції не планували. Два співрозмовники припустили, що заява Порошенка може бути «політичним піаром».

Фото: «Детектор Медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24080
Читайте також
18.07.2021 11:00
Дмитро Давиденко
5 081
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду