Оновлений Tonis готується до виходу в ефір у День Незалежності

Оновлений Tonis готується до виходу в ефір у День Незалежності

20 Березня 2017
11161
20 Березня 2017
16:44

Оновлений Tonis готується до виходу в ефір у День Незалежності

11161
Оновлений телеканал Tonis готується стартувати в новому форматі до Дня Незалежності, 24 серпня. Основою каналу буде інформаційно-аналітичне мовлення, але також в ефірі буде присутній розважальний контент.
Оновлений Tonis готується до виходу в ефір у День Незалежності
Оновлений Tonis готується до виходу в ефір у День Незалежності

Про це повідомив новопризначений генеральний продюсер телеканалу Tonis Олексій Семенов на прес-конференції 20 березня.

До команди каналу Tonis крім Олексія Семенова приєдналися креативна продюсерка Євгенія Захарова (працювала разом з паном Семеновим на NewsOne), телепродюсер розважальних програм Ілля Ноябрьов (працював разом з паном Семеновим на «Інтері», НТН і Першому національному), телеведучі Матвій Ганапольський і Євген Кисельов.

Олексій Семенов, Євген Кисельов, Володимир Макеєнко (новий співвласник каналу), Олександр Бутко (генеральний директор), Матвій Ганапольський, Євгенія Захарова, Ілля Ноябрьов

«Сподіваюся, що в День Незалежності ми вийдемо в оновленому форматі мовлення», - повідомив пан Семенов. За його словами, телеканал не буде суто інформаційним – він робитиме акцент на інформаційно-аналітичному мовленні, але також у його ефірі будуть розважальні та музичні програми.

«Досвід останніх чотирьох років в інформаційно-аналітичному мовлення дає нам право думати, що ми створимо достатньо цікавий канал, глибоко занурений у події в країні та за її межами. Ми зробимо великий акцент на тому, що відбувається в регіонах, зробимо ставку на спілкування з регіонами, щоб показати їх яскравіше. Ми підемо в глибше осмислення подій, знайдемо зміст у тому, що відбувається. У нас буде можливість запрошувати цікавих людей, які будуть вести ефіри. Зараз на телебаченні мені не вистачає глибини. Ми дамо глибоке аналітичне мовлення протягом усього дня», - розповів генпродюсер про нову концепцію Tonis.

«Також на каналі Tonis буде багато розважальних форматів, музичні програми – не лише інформаційне мовлення. Тобто ми бдемо займатися ще інтертейментом, крім інфотейменту», - додав він.

За розважальний контент на каналі відповідатиме Ілля Ноябрьов. «На мою долю випаде не найширший сегмент мовлення – розважальна частина. Але хотілося б уникнути однієї речі. Працівники каналів завжди дуже звужують аудиторію. Нм би хотілося максимально розширити діапазон і пошукати форми, які будуть однаково цікаві людям різних поколінь і соціальних верств. У цьому пошуку ми й проведемо перші етапи співпраці», - зауважив пан Ноябрьов.

Основним продуктом оновленого каналу Tonis буде вечірній інформаційно-аналітичний ефір з 18:00 до 23:00, який вестиме Євген Кисельов. «Форма, яку ми придумали, просто бездоганна», - заявив пан Семенов. Сам пан Кисельов не став описувати свій майбутній проект, порадивши глядачам про все дізнатися з ефіру.

Для каналу планується будівництво нової студії, повідомив пан Семенов, але інших подробиць не сказав.

За словами пана Семенова, ще до виходу оновленого Tonis в ефір команда планує запустити інтернет-портал для спілкування зі своєю аудиторією. На порталі плануються інтернет-ефіри телеведучих, які спілкуватимуться з користувачами, онлайн-трансляції з будівельного майданчика нової студії, з кастингів. «Тож навіть на етапі підготовки до старту ми покажемо в інтернеті цікавий контент. Будемо активно працювати з інтернет-користувачами до початку повноцінного мовлення», - анонсував генпродюсер.

Нові менеджери запевнили, що всі працівники залишаться працювати на каналі. Зараз колектив Tonis налічує 180 осіб. «Ми разом з ними будемо створювати нові формати і покращувати ті, що вже є», - сказав пан Семенов.

«Коли ми прийшли на канал – ми зібрали колектив і спитали, чи є в них пропозиції. Ми будемо змушувати людей думати. Вони знають свої програми краще, ніж ми. Ми будемо спонукати людей без ідей, щоб у них були ідеї. Легше всього звільнити людей. Але ми розуміємо, що діється на вулиці – що місць нема, роботи нема. Тому – працюй», - сказав Матвій Ганапольський.

Як приклад пан Семенов навів програму «Алло, лікарю», з якої планують зробити «одне з основних медичних шоу на каналі». «Але є програми, які не набирають ніяких показників (менше за телемагазини). І для всіх працівників, у яких погані показники і незрозумілі програми, ми будемо знаходити інші робочі місця», - додав він.

Водночас із сьогоднішнього дня нова команда Tonis оголосила кастинг усіх працівників. «Ми шукаємо людей усіх професій, не лише творчих. Продюсерів, координаторів – усіх, хто міг би працювати і робити гарний канал», - сказала Євгенія Захарова. Резюме просять надсилати на адресу: 2017tonis@gmail.com.

Нагадаємо, 20 березня стало відомо, що Володимир Макеєнко став власником 9,5% телеканалу Tonis (ТОВ «Телеканал “Тоніс”»). 80% статутного фонду компанії залишається у власності самого ТОВ «Телеканал “Тоніс”», 10% - у генерального директора каналу Олександра Бутка, 0,5% - у заступника генерального директора Василя Бирзула. Зі структури власності каналу вибули Оксана Васьківська, Микола Дяченко, Артем Жилін, Артем Савчук. Кінцевим бенефіціаром компанії залишається Олександр Бутко.

20 березня на прес-конференції Володимир Макеєнко оголосив, що став власником 9,5% телеканалу Tonis і «продовжує процес». За словами пана Макеєнка, частку 9,5% він придбав у менеджменту каналу. Назвати суму угоди він відмовився, посилаючись на те, що на це мають дати згоду інші сторони угоди. Він також не озвучив суми запланованих інвестицій у канал.

Появі нового інвестора передував прихід нового топ-менеджменту. На початку січня джерела «Детектора медіа» повідомляли, що колишній генеральний продюсер телеканалу NewsOne Олексій Семенов пішов з NewsOne на Tonis. На початку березня стало відомо, що Олексій Семенов зустрічався з колективом телеканалу Tonis. 14 березня Олексій Семенов повідомив «Детектору медіа», що найближчим часом обійме посаду генерального продюсера Tonis, разом з ним на каналі працюватимуть ведучі Євген Кисельов і Матвій Ганапольський.

Рік тому, навесні 2016 року ТОВ «Телеканал “Тоніс”» викупив у своїх власників 80% свого статутного фонду. Часткою 10% став володіти генеральний директор каналу Олександр Бутко, а власниками часток по 2% стали перший заступник гендиректора Василь Бирзул, а також такі фізичні особи: Оксана Васьківська, Микола Дяченко, Артем Жилін, Артем Савчук.

При цьому кінцевим бенефіціарним власником у державному реєстрі вказаний генеральний директор каналу Олександр Бутко. Раніше кінцевим бенефіціарним власником каналу Tonis за документами був громадянин Чехії Петр Зіка.

Як пояснювала заступниця голови Нацради Уляна Фещук, у підприємства є можливість викупити себе у своїх власників. «Протягом року ця частка повинна бути реалізована. Тобто підприємство повинне знайти власника цієї частки, і воно може продати її будь-кому. Якщо протягом року воно не знайде покупця, то повинне зменшити статутний капітал», - пояснила вона.

Раніше, в лютому 2015 року, голова Нацради Юрій Артеменко заявив: Генеральна прокуратура України встановила, що син колишнього Президента України Олександр Янукович опосередковано володіє телеканалами Tonis (ТОВ «Телеканал "Тоніс"»), Business (ТОВ «ТРК "Погода ТБ"») і Dobro (ТОВ «ТРК "Нові комунікації"»). Прес-секретар Олександра Януковича Юрій Кірасир цю інформацію заперечив.

Колишній власник каналу Tonis Володимир Костерін влітку 2014 року в інтерв’ю Hubs розповів, що був змушений віддати канал представникам минулої влади. «Був дуже сильний тиск на моїх партнерів по іншим бізнесам, на колег і менеджерів. Відкривалися кримінальні справи, людей допитували в прокуратурі. Я змушений був віддати Tonis представникам минулої влади, щоб зняти цей тиск… Я дав команду переписати акції (каналу) на компанії, список яких мені надали», - повідомив пан Костерін і додав, що «покупець» заплатив у десять разів менше ринкової ціни каналу, але не йому особисто, а менеджменту й низці посередників, як відступні.

Ще у 2011 році журналістське розслідування «Наших грошей» виявило, що кінцевими власниками телеканалу Tonis можуть бути Олександр Янукович і Сергій Арбузов.

Фото: Галина Петренко

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11161
Читайте також
21.03.2017 11:06
Галина Петренко
8 268
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Media Sposterigach
2565 дн. тому
РОСІЯНИН ЄВГЕНІЙ КІСЄЛЬОВ ПОДІЛИВ УКРАЇНУ НА СОРТИ ЗАЛЕЖНО ВІД МОВИ РЕГІОНІВ У коментарі "Главкому" російський журналіст і телеведучий поділив регіони України на важливі і другорядні: на такі собі й на ті, від яких залежить доля країни. Останні, за його логікою, це, звісно ж, т. зв. російськомовні: «Питання про квоти на українському телебаченні і будь-які питання, пов’язані із українською мовою, зараз не є найтерміновішими. Мені просто хочеться подивитись, які настрої будуть після прийняття цього закону і його виконання у тих регіонах України, від яких дійсно залежить майбутнє країни», – зазначив Кисельов. Фактично, це таке саме ділення українців на сорти, яке мало місце у президентській виборчій кампанії бандюковичів 2004 року, перед Помаранчевою революцією. російський антипутінський ліберальний журналіст також відзначився згодою з колегою і співвітчизником матвієм ганапольським, коли той порівняв українців з нацистами за бойкот і маркування російської книги триколором. Це сталося в одному з ефірів радіо "Вєсті".
Maria
2565 дн. тому
хочотся увидеть новый проект Матвея Ганапольского после его ухода с другого канала
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду