У Мінську на 15 діб заарештували журналіста «Белсату» Ігоря Ілляша

У Мінську на 15 діб заарештували журналіста «Белсату» Ігоря Ілляша

25 Листопада 2020
1164
25 Листопада 2020
18:00

У Мінську на 15 діб заарештували журналіста «Белсату» Ігоря Ілляша

1164
Його звинуватили нібито в участі в протесті 26 жовтня.
У Мінську на 15 діб заарештували журналіста «Белсату» Ігоря Ілляша
У Мінську на 15 діб заарештували журналіста «Белсату» Ігоря Ілляша

Центральний суд Мінська 25 листопада на 15 діб заарештував журналіста телеканалу «Белсат» Ігоря Ілляша, чоловіка арештованої в кримінальній справі журналістки «Белсату» Катерини Андрєєвої. Про це повідомляє «Белсат».

Його звинуватили нібито в участі в протесті 26 жовтня, коли біля Червоної церкви відбувся марш студентів та пенсіонерів. Пан Ілляш тоді їхав на роботу до Мінського автомобільного заводу.  

Під час судового засідання журналіст розповів, що ввечері 24 листопада його затримали троє невідомих у цивільному одязі.

За його словами, вони відчинили двері квартири ключем, ймовірно, конфіскованим у його дружини Катерини Андрєєвої. Силовики показали рішення про конфіскацію техніки пані Андрєєвої, але в ході обшуку забирали й техніку Ігоря Ілляша. Після чого, журналіста відвезли до відділку для дачі свідчень у справі його дружини. Лише в Центральному РВВС йому представили протокол про правопорушення.

Як писав ДМ, у Мінську 24 листопада силовики затримали журналіста телеканалу «Белсат» Ігоря Ілляша. У його квартирі знайшли протокол про вилучення комп'ютера, телефону та інших речей. Спершу з журналістом не могли вийти на зв'язок, але потім його знайшли в ізоляторі тимчасового тримання на Окрестина.

Пан Ілляш чоловік арештованої в кримінальній справі журналістки «Белсату» Катерини Андрєєвої. Вони разом видали книгу про роль Білорусі у збройному конфлікті на Донбасі – «Білоруський Донбас».

Нагадаємо, 20 листопада в Мінську журналістку білоруського опозиційного телеканалу «Белсат» Катерину Андрєєву арештували на два місяці (до 20 січня 2021 року). Їй висунули звинувачення в кримінальному злочині – «організації та підготовці дій, що грубо порушують громадській порядок». Того ж дня затримали журналістку «Белсат» Дарину Чульцову.

Білоруська асоціація журналістів 23 листопада закликала владу країни відпустити Катерину Андрєєву та Дарину Чульцову й припинити кримінальне переслідування.

Фото: Белсат

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1164
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду