У Білорусі завершили розслідування справи проти журналісток «Белсату»

У Білорусі завершили розслідування справи проти журналісток «Белсату»

14 Січня 2021
1099

У Білорусі завершили розслідування справи проти журналісток «Белсату»

1099
Їх справу вже передали до суду.
У Білорусі завершили розслідування справи проти журналісток «Белсату»
У Білорусі завершили розслідування справи проти журналісток «Белсату»

У Білорусі слідчі завершили розслідування в кримінальній справі проти журналісток телеканалу «Белсат» Катерини Андрєєвої (Бахвалової) і Дарини Чульцової, яких звинувачують в «організації та підготовці дій, що грубо порушують громадській порядок». Про це 13 січня повідомив заступник директора білоруського телеканалу «Белсат» Олексій Диковицький.

Їх справу вже передали до суду. Помічниця голови Мінського міського суду Надія Антонік підтвердила, що суд Фрунзенського району Мінська 12 січня 2021 року отримав кримінальну справу за обвинуваченням Катерини Андрєєвої та Дарини Чульцової в нібито порушенні ч. 1 ст. 342 Кримінального кодексу Білорусі.

«Справу журналісток "Белсату", політичних в'язнів Катерини Андрєєвої та Дарини Чульцової передали до суду, а розслідування в "кримінальній справі" завершили. Дівчат незабаром перевезуть з Жодзіна до Мінська», – розповів пан Диковицький.

Крім того, журналіст «Белсату» та чоловік пані Андрєєвої Ігор Ілляш повідомив, що журналісток судитимуть разом, передає білоруська редакція «Радіо Свобода». Адвокат пані Чульцової майже не повідомляє про стан своєї підзахисної через підписку про нерозголошення. Її батьки також неохоче коментують справу.

Нагадаємо, 20 листопада 2020 року в Мінську журналістку білоруського опозиційного телеканалу «Белсат» Катерину Андрєєву арештували на два місяці (до 20 січня 2021 року). Їй висунули звинувачення в кримінальному злочині – «організації та підготовці дій, що грубо порушують громадській порядок». Того ж дня затримали журналістку «Белсат» Дарину Чульцову.

Білоруська асоціація журналістів 23 листопада закликала владу країни відпустити Катерину Андрєєву та Дарину Чульцову й припинити кримінальне переслідування. У січні 2021 року Слідчий комітет Білорусі відмовився звільнити Катерину Андрєєву та Дарину Чульцову

Фото: Олексій Диковицький / Facebook 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1099
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду