Телеграм-канал журналіста «Белсату» Ігоря Ілляша захопили – «Єврорадіо»

Телеграм-канал журналіста «Белсату» Ігоря Ілляша захопили – «Єврорадіо»

16 Липня 2021
2101
16 Липня 2021
16:25

Телеграм-канал журналіста «Белсату» Ігоря Ілляша захопили – «Єврорадіо»

2101
«Наша Ніва» пише, що це могли зробити білоруські силовики.
Телеграм-канал журналіста «Белсату» Ігоря Ілляша захопили – «Єврорадіо»
Телеграм-канал журналіста «Белсату» Ігоря Ілляша захопили – «Єврорадіо»

У Білорусі захопили телеграм-канал Ігоря Ілляша, журналіста «Белсату» та чоловіка журналістки «Белсату» Катерини Андреєвої, якого затримали 16 липня у справі за статтями про «масові заворушення» (293 Кримінального кодексу Білорусі) та про «організацію дій, що грубо порушують громадський порядок» (342 Кримінального кодексу Білорусі). Про це повідомило «Єврорадіо».

«Телеграм-канал журналіста Ігоря Ілляша захопили. Замість аватари в ньому з’явився герб Білорусі, а сам канал був перейменований в "Аналітика від паралітика"», – йдеться в повідомленні.

Портал «Наша Ніва» пише, що це могли зробити білоруські силовики.

Вранці 16 липня в будинку журналіста провели обшук, його затримали та доставили до Слідчого Комітету Білорусі.

Нагадаємо, вперше Ілляша затримали у Мінську 24 листопада 2020 року. У його квартирі знайшли протокол про вилучення комп'ютера, телефону та інших речей. Ілляш пізніше розповів, що його затримали троє невідомих у цивільному одязі. Журналіста відвезли до відділку для дачі свідчень у справі його дружини. Лише в Центральному РВВС йому представили протокол про нібито правопорушення. Водночас знайомі спершу не могли вийти на зв'язок з журналістом, але потім його знайшли в ізоляторі тимчасового тримання на Окрестина. 

25 листопада 2020 року Центральний суд Мінська призначив Ігорю Ілляшу 15 діб арешту нібито за участь в пікеті 26 жовтня. Насправді журналіст не брав участі у мітингу і навіть не висвітлював його як співробітник ЗМІ.

Ілляш чоловік журналістки «Белсату» Катерини Андреєвої, засудженої до двох років колонії загального режиму через нібито «організацію протестів». Вони разом видали книгу про роль Білорусі у збройному конфлікті на Донбасі – «Білоруський Донбас». У квітні 2021 року Міністерство інформації Білорусі включило книгу до списку «екстремістських матеріалів»

Фото: Белсат, скріншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2101
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду