У Білорусі під час протестів затримали 14 журналістів

У Білорусі під час протестів затримали 14 журналістів

15 Липня 2020
1811

У Білорусі під час протестів затримали 14 журналістів

1811
За даними місцевих ЗМІ, правоохоронці досі утримують чотирьох кореспондентів.
У Білорусі під час протестів затримали 14 журналістів
У Білорусі під час протестів затримали 14 журналістів

У Білорусі 14 липня затримали 14 журналістів, які висвітлювали акції проти рішення Центральної виборчої комісії країни не реєструвати кандидатами в президенти Віктора Бабарика та Валерія Цепкала, яких вважали головними суперниками чинного президента Олександра Лукашенка. Про це повідомила Білоруська асоціація журналістів.

У Мінську затримали журналістів «Єврорадіо» Михайла Ільїн та Артема Майорова; кореспондентів Tut.by Олексія Судника та Всеволода Зарубіна; фрілансера газети «Новий час» Артема Ляву; кореспондентів «Радіо Свобода» Алеся Пілецького та Андрія Рабчіка; журналістів «Белсату» Катерину Андрєєву та Ігоря Ільяша; журналіста BBC Енді Сміта.

У Гомелі затримали кореспондентів сайту «Сильные новости» Надію Пужінську та Юрія Глушакова, операторку Марину Дробишевську. У Бресті перешкоджали роботі кореспондента Tut.by Станіслава Коршунова та затримали позаштатного кореспондента порталу «Первый регион» Данила Полянського.

Більшість затриманих журналістів відпустили без жодних повідомлень, однак на Катерину Андрєєву та Юрія Глушакова склали протоколи про порушення порядку проведення масових заходів. Водночас, за даними Naviny.by, правоохоронці досі утримують Артема Ляву, Олексія Судника, Всеволода Зарубіна та Данила Полянського.

Нагадаємо, 19 червня 2020 року в Білорусі відбулись мітинги через затримання представників опозиції, які хотіли взяти участь у президентських виборах. Загалом по всій Білорусі правоохоронці затримали понад 120 осіб, серед затриманх були журналісти, які висвітлювали акції протесту.

22 червня Комітет захисту журналістів закликав владу Білорусі припинити переслідування та цькування журналістів, які висвітлюють протести напередодні президентських виборів у країні. За даними CPJ, правоохоронці затримали щонайменше 14 журналістів, з яких трьох – засудили за нібито участь у несанкціонованих акціях протесту. 

Фото: правозахисний центр «Весна»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1811
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду