Слідчий комітет Білорусі відмовився звільнити журналістку Катерину Андрєєву

Слідчий комітет Білорусі відмовився звільнити журналістку Катерину Андрєєву

4 Січня 2021
2093

Слідчий комітет Білорусі відмовився звільнити журналістку Катерину Андрєєву

2093
Їй також відмовили у зустрічі з її чоловіком Ігорем Ілляшем.
Слідчий комітет Білорусі відмовився звільнити журналістку Катерину Андрєєву
Слідчий комітет Білорусі відмовився звільнити журналістку Катерину Андрєєву

Слідчий комітет Білорусі відмовився звільнити журналістку телеканалу «Белсат» Катерину Андрєєву. Про це 2 січня повідомила Білоруська асоціація журналістів.

Слідком Білорусі назвав необґрунтованими клопотання голови БАЖ Андрія Бастунця, головних редакторів газети «Новы Час» Оксани Колб та газети «Народная Воля» Іосифа Сяредзіча, журналіста Валерія Калиновсього.

«Під час попереднього розслідування були зібрані вичерпні докази в достатньому обсязі, що свідчить про вчинення Бахваловою К.А. злочину, передбаченого ч. 1 статті 342 Кримінального кодексу Республіки Білорусь. Міра запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою була законно та обґрунтовано застосована до обвинуваченої Бахвалової К.А., підстав для її скасування немає», – йдеться у відповіді СК Білорусь.

Раніше Слідком Білорусі відмовив у задоволенні клопотання про звільнення журналістки «Белсату» Дарини Чульцової, яке направила Велика Британія.

Крім того, пані Андрєєвій відмовили у зустрічі з її чоловіком, журналістом телеканалу «Белсат» Ігорем Ілляшем. Слідчий комітет пояснив цю відмову тим, що журналістка нібито може ховатися від правосуддя та мати «незаконний вплив на осіб, які беруть участь у кримінальному провадженні».

Пану Ілляшу також відмовилися повертати обкладення, яке вилучили 24 листопада. Силовики тоді забрали три телефони, ноутбук та iPod.

Як писав ДМ, у Мінську 24 листопада силовики затримали журналіста телеканалу «Белсат» Ігоря Ілляша. У його квартирі знайшли протокол про вилучення комп'ютера, телефону та інших речей. Спершу з журналістом не могли вийти на зв'язок, але потім його знайшли в ізоляторі тимчасового тримання на Окрестина. Наступного дня його заарештували на 15 діб

Пан Ілляш чоловік арештованої в кримінальній справі журналістки «Белсату» Катерини Андрєєвої. Вони разом видали книгу про роль Білорусі у збройному конфлікті на Донбасі – «Білоруський Донбас».

Нагадаємо, 20 листопада в Мінську журналістку білоруського опозиційного телеканалу «Белсат» Катерину Андрєєву арештували на два місяці (до 20 січня 2021 року). Їй висунули звинувачення в кримінальному злочині – «організації та підготовці дій, що грубо порушують громадській порядок». Того ж дня затримали журналістку «Белсат» Дарину Чульцову.

Білоруська асоціація журналістів 23 листопада закликала владу країни відпустити Катерину Андрєєву та Дарину Чульцову й припинити кримінальне переслідування.

Фото: БАЖ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2093
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду