Білоруське видання обійшло заборону на соцопитування за допомогою фільмів

Білоруське видання обійшло заборону на соцопитування за допомогою фільмів

4 Серпня 2020
1954
4 Серпня 2020
21:43

Білоруське видання обійшло заборону на соцопитування за допомогою фільмів

1954
У Білорусі з 2002 року для проведення і публікації соцопитування щодо суспільно-політичної ситуації, референдумів та виборів необхідна акредитація, якої немає у ЗМІ.
Білоруське видання обійшло заборону на соцопитування за допомогою фільмів
Білоруське видання обійшло заборону на соцопитування за допомогою фільмів

Білоруське видання TUT.by обійшло заборону на соцопитування за допомогою фільмів. На сторінці у Twitter видання розмістило опитування «Який фільм найбільше цікавий?», серед варіантів відповідей - «Самотній чоловік» або «Три жінки», «Інший», «Жоден». 

Назви стрічок є алюзіями на чинного президента Олександра Лукашенка, а також кандидатку у президенти Світлану Тіхановську, до штабу якої входять представниці незареєстрованих кандидатів Віктора Бабарика та Валерія Цепкала.

Понад 70% респондентів проголосували за «Трьох жінок», 4,7% - за «Самотнього чоловіка».

У Білорусі з 2002 року для проведення і публікації опитування на тему суспільно-політичної ситуації, референдумів та виборів необхідна акредитація Інституту соціології, у білоруських ЗМІ її немає. Порушення карається штрафом у 2 тис. євро.

Нагадаємо, у Білорусі 6 травня 2020 року правоохоронці затримали блогера ютуб-каналу «Країна для життя» Сергія Тіхановского та блогера каналу «Народний репортер» Сергія Петрухіна

Згодом у Білорусі затримали понад 100 блогерів, журналістів та підписників ютуб-каналів, які критикують владу. Затримані вимагали звільнити блогера Сергія Тіхановського та під час онлайн-стрімів розповідали про ситуацію в Білорусі.

Білоруський слідчий комітет 9 червня висунув звинувачення «в організації та підготовці акцій, які брутально порушили громадський порядок» Сергію Тіхановському та ще семи особам. 

28 червня президент Білорусі Олександр Лукашенко повідомив, що «дав сигнал» затримати своїх політичних опонентів – блогера Сергія Тіхановського та Віктора Бабарика, бо вони «хочуть розхитати ситуацію всередині країни» і «піти наступом на чинну владу». 

23 липня суд Могильова заарештував ще на 15 діб блогера ютуб-каналу «Країна для життя» Сергія Тіхановського. Йому інкримінують участь 27 травня в масових заходах, під час яких збирали підписи за кандидатку в президенти Білорусі, його дружину Світлану Тіхановську. 29 липня пану Тіхановському продовжили арешт до 29 вересня

Сергій Тіхановський запустив свій ютуб-канал «Країна для життя» рік тому. Блогер за допомогою місцевих жителів розповідає про умови та проблеми в різних регіонах країни. Крім того, він оголосив про намір брати участь у президентських виборах у Білорусі. Через затримання йому не вдалося подати документи, тому замість нього зареєструвалася його дружина Світлана Тіхановська.

Шості президентські вибори в Білорусі призначені на 9 серпня. Жодні вибори президента країни (2001, 2006, 2010, 2015 років), окрім перших (1994 року), не були визнані вільними і справедливими на міжнародному рівні.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1954
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду