У Білорусі затримали понад 100 журналістів, блогерів та підписників ютуб-каналів

У Білорусі затримали понад 100 журналістів, блогерів та підписників ютуб-каналів

12 Травня 2020
2540

У Білорусі затримали понад 100 журналістів, блогерів та підписників ютуб-каналів

2540
Затримані вимагали звільнити блогера Сергія Тіхановського та під час онлайн-стрімів розповідали про ситуацію в Білорусі.
У Білорусі затримали понад 100 журналістів, блогерів та підписників ютуб-каналів
У Білорусі затримали понад 100 журналістів, блогерів та підписників ютуб-каналів

У Білорусі затримали понад 100 блогерів, журналістів та підписників ютуб-каналів, які критикують владу. Про це повідомляє BBC із посиланням на правозахисний центр «Весна». Інформацію про затриманих підтверджує Білоруська асоціація журналістів й місцеві ЗМІ.

Серед затриманих – блогер каналу «Народний репортер» Сергій Петрухін, якого звинувачують у порушенні порядку організації й проведення масових заходів. Суд призначив йому 15 діб адміністративного арешту за стрім з однієї з акцій протесту. Знайомі блогера кажуть, що в нього «симптоми коронавірусної хвороби, проте аналізів йому не робили». Сергія Петрухіна затримали 6 травня, коли він їхав на зустріч із блогером ютуб-каналу «Країна для життя» Сергієм Тіхановським (його затримали того ж дня).

Прихильники пана Тіхановского провели імпровізовані акції із вимогою звільнити блогера. Правоохоронці, своєю чергою, почали затримувати блогерів, глядачів ютуб-каналу і журналістів, які висвітлювали стихійні протести. Крім того, у Бобруйську затримали прихильників блогера, які намагались організувати «антипарад» 9 травня.

Серед затриманих – журналіст-фрілансер Дмитро Лупач; журналісти Олександр Бураков, Алесь Осіпцов та блогер Михайло Аршинський. Зокрема, пану Лупачу суд призначив 10 діб арешту та близько 600 доларів штрафу. Після судового засідання його забрали до реанімації з гіпертонічним кризом.

Сергій Тіхановський запустив свій ютуб-канал «Країна для життя» рік тому. Блогер за допомогою місцевих жителів розповідає про умови та проблеми в різних регіонах країни. Крім того, він оголосив про намір брати участь у президентських виборах у Білорусі, які призначені на 9 серпня 2020 року. 

Нагадаємо, у Білорусі 6 травня правоохоронці затримали блогера ютуб-каналу «Країна для життя» Сергія Тіхановского та блогера каналу «Народний репортер» Сергія Петрухіна

Фото: ВВС

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2540
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду