У Білорусі затримали двох блогерів, ще один – зник

У Білорусі затримали двох блогерів, ще один – зник

7 Травня 2020
1594

У Білорусі затримали двох блогерів, ще один – зник

1594
У Мінську, Гродному та Могильові пройшли акції на підтримку блогерів, під час яких міліція затримала ще 14 осіб.
У Білорусі затримали двох блогерів, ще один – зник
У Білорусі затримали двох блогерів, ще один – зник

У Білорусі правоохоронці затримали блогера ютуб-каналу «Країна для життя» Сергія Тіхановского та блогера каналу «Народний репортер» Сергія Петрухіна. Місце перебування автора каналу «Слуцьк для життя» Володимира Неронського наразі невідоме. Про це повідомляє правозахисний центр «Весна».

Сергій Тіхановський планував провести зустріч із підписниками в Могилеві. Його затримали 6 травня та доставили до слідчого ізолятора в Гомелі. Разом з ним затримали двох водіїв Сергія Лазаренка та Андрія Ілюка, їх згодом відпустили.

Сергія Петрухіна затримали, коли він їхав до пана Тіхановского. Його доставили до Брестського відділі міліції. Правоохоронці не повідомили, за якими звинуваченнями затримали блогерів.

Центр «Весна» зазначає, що в останні дні правоохоронці неодноразово зупиняли автомобіль проєкту «Країна для життя».

Нагадаємо, у Білорусі 25 березня 2020 року під час спецоперації біля торгового центру затримали журналіста-розслідувача, редактора порталу «Ежедневник» Сергія Сацука, який писав про можливу корупцію в Міністерстві охорони здоров'я. В останньому дослідженні журналіст також розкритикував реакцію влади Білорусі на пандемію коронавірусу COVID-19.

Журналісту інкримінують нібито отримання хабара в серпні 2019 року під час розслідування історії про корупцію, пов'язану з імпортом медичних препаратів до Білорусі. 31 березня Комітет держконтролю порушив проти Сергія Сацуки кримінальну справу за ч. 2 ст. 430 (одержання хабара) КК. На думку слідства, журналіст отримав 5 тисяч доларів за написання статті «на конкурентів».

Генеральний прокурор Білорусі 4 квітня скасував рішення про арешт Сергія Сацуки.

На фото Сергій Тіхановський

Фото: Наша Ніва 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1594
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду