Блогера Тіхановського заарештували ще на 15 діб

Блогера Тіхановського заарештували ще на 15 діб

24 Липня 2020
1700

Блогера Тіхановського заарештували ще на 15 діб

1700
Блогер свою вину не визнав та заявив про моральний тиск з боку працівників СІЗО.
Блогера Тіхановського заарештували ще на 15 діб
Блогера Тіхановського заарештували ще на 15 діб

Суд Могильова заарештував ще на 15 діб блогера ютуб-каналу «Країна для життя» Сергія Тіхановського. Йому інкримінують участь 27 травня в масових заходах, під час яких збирали підписи за кандидатку в президенти Білорусі, його дружину Світлану Тіхановську. Про це 23 липня повідомляє Тut.bу.

«У протоколі зазначено, що 27 травня, приблизно з 17 до 19, при проведенні пікету зі збору підписів за Світлану Тіхановську біля ТЦ "Атріум" Сергій взяв активну участь в пікеті, не санкціонованому міськвиконкомом, використовуючи гучномовець. Цим і порушив закон про масовий захід», – йдеться в повідомленні.

Блогер брав участь у суді через відеозв'язок з СІЗО в Мінську. Він свою вину не визнав та заявив про моральний тиск з боку працівників СІЗО. Пан Тіхановський розповів, що в нього провели обшук, змусили роздягатися при шести працівниках і лише тоді сказали, що в нього зараз буде слухання. Він клопотав про перенесення судового засідання, бо його не повідомили належним чином. Натомість суддя Олена Литвина клопотання відхилила, сказавши, що суд ще 21 липня повідомив усіх учасників процесу.

Крім того, суддя зажадала, щоб присутні в залі слухачі прибрали телефони та не знімали судове засідання.

Нагадаємо, у Білорусі 6 травня 2020 року правоохоронці затримали блогера ютуб-каналу «Країна для життя» Сергія Тіхановского та блогера каналу «Народний репортер» Сергія Петрухіна

Згодом у Білорусі затримали понад 100 блогерів, журналістів та підписників ютуб-каналів, які критикують владу. Затримані вимагали звільнити блогера Сергія Тіхановського та під час онлайн-стрімів розповідали про ситуацію в Білорусі.

Білоруський слідчий комітет 9 червня висунув звинувачення «в організації та підготовці акцій, які брутально порушили громадський порядок» Сергію Тіхановському та ще семи особам. 20 червня стало відомо, що йому продовжили термін тримання в одиночній камері до 26 червня

28 червня президент Білорусі Олександр Лукашенко повідомив, що «дав сигнал» затримати своїх політичних опонентів – блогера Сергія Тіхановського та Віктора Бабарика, бо вони «хочуть розхитати ситуацію всередині країни» і «піти наступом на чинну владу». 

Сергій Тіхановський запустив свій ютуб-канал «Країна для життя» рік тому. Блогер за допомогою місцевих жителів розповідає про умови та проблеми в різних регіонах країни. Крім того, він оголосив про намір брати участь у президентських виборах у Білорусі, які призначені на 9 серпня 2020 року. Через затримання йому не вдалося подати документи, тому замість нього зареєструвалася його дружина Світлана Тіхановська.

На фото Сергій Тіхановський / Анжеліка Василевська (Тut.bу)

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1700
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду