У Білорусі власника Kyky та The Village заарештували на 14 діб

У Білорусі власника Kyky та The Village заарештували на 14 діб

31 Липня 2020
1395

У Білорусі власника Kyky та The Village заарештували на 14 діб

1395
Олександра Василевича звинувачують в участі в мітингу біля будівлі КДБ.
У Білорусі власника Kyky та The Village заарештували на 14 діб
У Білорусі власника Kyky та The Village заарештували на 14 діб

У Білорусі 30 липня суд призначив 14 діб адміністративного арешту власнику порталів Kyky та «The Village Білорусь», рекламного агентства Vondel і Hepta Олександру Василевичу, якого визнали винним у «порушенні порядку організації або проведення масових заходів». Про це пише «The Village Білорусь».

Пана Василевича 28 липня затримали в будівлі КДБ, коли він разом з головною редакторкою «The Village Білорусь» Євгенією Сугак прийшов подавати клопотання про зміну міри запобіжного заходу ексбанкіру та політику Віктору Бабарику (він висував свою кандидатуру в президенти, проте його не зареєстрували та заарештували «за сигналом» президента Білорусі Олександра Лукашенка).

Євгенія Сугак виступала на суді як свідка та розповіла, що вони не брали участь у масових заходах, а прийшли подати клопотання. За її словами, на вході в будівлю КДБ вони розповіли про мету візиту, після чого їх провели в кімнату та затримали, а звідти – в автозак і відвезли в РУВД. У звинуваченні йдеться, що Олександр Василевич брав участь у мітингу біля будівлі КДБ і кричав: «Свободу Бабарику!».

Як писав ДМ, 28 липня під будівлею Комітету державної безпеки Білорусі  прихильники ексбанкіра та політика Віктора Бабарика хотіли подати клопотання до КДБ щодо зміни йому запобіжного заходу. Журналістів, які висвітлювали цю подію, затримав ОМОН. Серед затриманих - журналістка TUT.BY Олена Толкачова, журналісти телеканалу «Белсат» Галина Абакунчік, Катерина Андрєєва, Антон Селіцький, Ігор Ілляш, фотокореспондент агентства ТАСС в Мінську Наталія Федосенко, журналісти агентства БелаПАН Захар Щербаков та Сергій Сацюк, журналісти Reuters. Приблизно через півгодини всіх відпустили. Пізніше під будівлею КДБ також затримали сімох прихильників Бабарика.

Раніше, 28 червня, президент Білорусі Олександр Лукашенко повідомив, що «дав сигнал» затримати своїх політичних опонентів – блогера Сергія Тіхановського та Віктора Бабарика, бо вони «хочуть розхитати ситуацію всередині країни» і «піти наступом на чинну владу». 

Шості президентські вибори в Білорусі призначені на 9 серпня. Жодні вибори президента країни (2001, 2006, 2010, 2015 років), окрім перших (1994 року), не були визнані вільними і справедливими на міжнародному рівні.

Фото: Kyky  / Instagram 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1395
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду