Як журналістам писати про коронавірус – поради МОЗ

Як журналістам писати про коронавірус – поради МОЗ

20 Березня 2020
2868
20 Березня 2020
12:04

Як журналістам писати про коронавірус – поради МОЗ

2868
Міністерство охорони здоров’я України оприлюднило низку порад для журналістів про те, як висвітлювати ситуацію навколо пандемії коронавірусу COVID-2019.
Як журналістам писати про коронавірус – поради МОЗ
Як журналістам писати про коронавірус – поради МОЗ

Рекомендації відомство опублікувало 20 березня на своїй сторінці в Facebook.

У МОЗ говорять, що журналістам варто називати вірус повною назвою – COVID-2019. Натомість не використовувати словосполучення «китайський вірус» або «вірус з Уханю».

Інфікованих коронавірусом радять називати «хворими на COVID-2019», замість – «жертв», «постраждалих» та «випадків захворювання COVID-2019».

Журналістам також рекомендували «підкреслювати необхідність запобіжних заходів та своєчасного лікування, фокусуватися на позитиві, підкреслювати ефективність раннього тестування за наявності симптомів захворювання». Водночас у МОЗ просять медіа не наголошувати на загрозах та негативних наслідках у деталях.

Нагадаємо, 19 березня Міністерство охорони здоров’я повідомило, що в медіа поширюється багато недостовірної інформації й маніпуляцій щодо пандемії коронавірусу. Заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко закликав журналістів не «гнатися за гучними заголовками», а ЗМІ та українців перевіряти інформацію й користуватися лише офіційними джерелами.

Фото: Міністерство охорони здоров’я / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2868
Читайте також
26.03.2021 13:30
Єлизавета Сокуренко
для «Детектора медіа»
3 607
08.09.2020 17:07
Олександра Горчинська
для «Детектора медіа»
1 660
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду