Як журналістам працювати в умовах загрози поширення коронавірусу – поради ІМІ

Як журналістам працювати в умовах загрози поширення коронавірусу – поради ІМІ

18 Березня 2020
2356
18 Березня 2020
15:55

Як журналістам працювати в умовах загрози поширення коронавірусу – поради ІМІ

2356
Зокрема, працівникам ЗМІ радять дезінфікувати робочу техніку та місця роботи, не скупчуватися перед спікерами та надавати перевагу онлайн-трансляціям.
Як журналістам працювати в умовах загрози поширення коронавірусу – поради ІМІ
Як журналістам працювати в умовах загрози поширення коронавірусу – поради ІМІ

Інститут масової інформації дав поради журналістам, як працювати в умовах загрози поширення коронавірусу COVID-19, які розробили ЮНІСЕФ та МОЗ, а саме:

  • регулярно мийте руки з милом або обробляйте антисептиком;
  • обов’язково дезінфікуйте свою та робочу техніку. Для цього використовуйте спиртовмісні дезінфектори, де спирту не менш ніж 70%. Протирайте техніку перед початком роботи та наприкінці. Приділіть особливу увагу місцям, до яких доторкаєтесь обличчям (наприклад, фотографи та оператори). Зверніть увагу, що дезінфектор не використовується для знезараження рук, адже він може завдати опіків;
  • прибирати робоче місце потрібно кожні шість годин. Найкраще це робити перед початком роботи. Протріть дезінфектором свій робочий стіл та інші поверхні, з якими контактуєте. Окрім того, потрібно забезпечити частіше вологе прибирання редакції;
  • якщо ви користуєтеся особистим чи службовим транспортом, подбайте про чистоту авто. Протирати дезінфікувальним розчином потрібно передню панель приладів, і особливу увагу звертати на ручки. Прибирання потрібно робити що три години, протирати ручки після кожного пасажира;
  • завжди користуйтеся масками в публічних місцях та в транспорті. На публічних заходах мінімізуйте контакти. Дотримуйтеся дистанції щонайменше півтора метра, замість тримати мікрофон чи диктофон особисто поставте його на штатив поряд. Про це можна домовитися перед заходом з організаторами та колегами-журналістами;
  • не скупчуйтеся перед спікерами. Фотографам та операторам краще скористатися зумом, щоб сфотографувати / зняти ближче;
  • обирайте за можливості онлайн-трансляцію, а не відвідування самого заходу. У разі виникнення додаткових питань звертайтеся до пресслужби по роз’яснення.

Як писав ДМ, 12 березня 2020 року голова ВРУ Дмитро Разумков підписав розпорядження «Про додаткові заходи із попередження виникнення гострої респіраторної хвороби» від 12 березня 2020 року. Згідно з ним, журналістів у Верховній Раді на період карантину пускатимуть тільки до пресцентру. До 3 квітня 2020 року буде обмежено допуск до адміністративних будинків, споруд і службових приміщень парламенту усіх осіб, окрім народних депутатів України, працівників Аппарату ВР, помічників-консультантів нардепів.

Журналістів та працівників ЗМІ на період карантину – з 13 березня до 3 квітня 2020 року – пускатимуть до Верховної Ради за тимчасовими картками акредитації. Працівники телеканалів отримають по дві такі картки (для журналіста та оператора); працівники інформаційних агентств, радіо та інтернет-видань – по одній. Водночас під час входу до приміщення Ради додатково необхідно буде пред'явити постійну картку акредитації та паспорт.
Водночас представників ЗМІ без медичних масок або респіраторів не допускатимуть до приміщення, а також можуть позбавити тимчасових карток акредитації.

Фото: Голос Америки 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2356
Читайте також
18.03.2020 13:31
Алі Сафаров, Інститут масової інформації
1 649
18.03.2020 13:23
Національна асоціація медіа
1 268
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду