Зеленський закликав дотримуватись інформаційної гігієни під час карантину

Зеленський закликав дотримуватись інформаційної гігієни під час карантину

14 Березня 2020
2390
14 Березня 2020
13:09

Зеленський закликав дотримуватись інформаційної гігієни під час карантину

2390
Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців через поширення коронавірусу.
Зеленський закликав дотримуватись інформаційної гігієни під час карантину
Зеленський закликав дотримуватись інформаційної гігієни під час карантину

Повна розшифровка його виступу опублікована на офіційному сайті глави держави.

Зокрема, президент закликав не панікувати, дотримуватись правил гігієни, у тому числі інформаційної.

«Слід пам’ятати, що гречка, сірники і туалетний папір не рятують від коронавірусу. Потрібні критичне мислення, холодна голова та заходи гігієни. Серед іншого потрібна й інформаційна гігієна. Не ведіться, будь ласка, на провокації інтернет-аферистів, які за гроші хочуть посіяти паніку серед нас, серед українців. Вірус паніки гірший від коронавірусу», - сказав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, з 12 березня спершу в Києві, а потім по всій Україні запроваджено карантин через пандемію коронавірусу Covid-19. Протягом трьох найближчих тижнів буде обмежено навчальний процес і масові заходи. На цей час канал «Київ» транслюватиме відеоуроки для старшокласників.

Через карантин українські національні телеканали запровадили низку заходів для запобігання поширенню коронавірусу. Журналістів у Верховній Раді на період карантину пускатимуть тільки до пресцентру.

Що саме буде скасовано через карантин в Україні та де дізнатися достовірну інформацію про карантинні заходи — в матеріалі MediaSapiens.

Наразі в Україні офіційно зафіксована одна смерть від коронавірусу та ще два випадки зараження. В РНБО закликали ЗМІ не сіяти паніку.

Водночас в мережі поширюють фейки про коронавірус. Наприклад, що ним начебто не можуть заразитись курці.

Також у Facebook та Twitter поширюють жарти на тему поширення коронавірусу, запровадження карантину та паніки українців.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2390
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
anticorruption
1497 дн. тому
Самый отвратительный вирус, бушующий в Киеве, это коррупция. И покрывает её никто иной, как мэр города. Петиция за отставку Кличко: petition.president.gov.ua/petition/86178
anticorruption
1497 дн. тому
Чтобы набрать необходимое количество голосов (25 тысяч), нужно чтобы каждый из читающих сейчас это сообщение не только поставил свою подпись, но и сделал хотя бы один репост, в котором точно так же призвал всех не только подписать, но и сделать хотя бы один репост и т.д. Так и соберём 25 тысяч подписей. Времени ещё вполне достаточно.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду