detector.media
20.03.2020 12:04
Як журналістам писати про коронавірус – поради МОЗ
Як журналістам писати про коронавірус – поради МОЗ
Міністерство охорони здоров’я України оприлюднило низку порад для журналістів про те, як висвітлювати ситуацію навколо пандемії коронавірусу COVID-2019.

Рекомендації відомство опублікувало 20 березня на своїй сторінці в Facebook.

У МОЗ говорять, що журналістам варто називати вірус повною назвою – COVID-2019. Натомість не використовувати словосполучення «китайський вірус» або «вірус з Уханю».

Інфікованих коронавірусом радять називати «хворими на COVID-2019», замість – «жертв», «постраждалих» та «випадків захворювання COVID-2019».

Журналістам також рекомендували «підкреслювати необхідність запобіжних заходів та своєчасного лікування, фокусуватися на позитиві, підкреслювати ефективність раннього тестування за наявності симптомів захворювання». Водночас у МОЗ просять медіа не наголошувати на загрозах та негативних наслідках у деталях.

Нагадаємо, 19 березня Міністерство охорони здоров’я повідомило, що в медіа поширюється багато недостовірної інформації й маніпуляцій щодо пандемії коронавірусу. Заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко закликав журналістів не «гнатися за гучними заголовками», а ЗМІ та українців перевіряти інформацію й користуватися лише офіційними джерелами.

Фото: Міністерство охорони здоров’я / Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY