detector.media
15.10.2019 17:15
Верховна Рада розгляне створення ТСК із розслідування змін власників телеканалів
Верховна Рада розгляне створення ТСК із розслідування змін власників телеканалів
Верховна Рада на цьому пленарному тижні, 15-18 жовтня, розгляне створення тимчасової слідчої комісії із розслідування дотримання законодавства під час зміни власників інформаційних телеканалів і забезпечення протидії інформаційному впливу РФ.

Про це 15 жовтня повідомив перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко, передає «Інтерфакс-Україна».

«Цього тижня стоїть на порядку денному – голосування за створення тимчасової слідчої комісії з розслідування дотримання законодавства під час зміни власників інформаційних каналів і забезпечення протидії інформаційному впливу Російської Федерації», – розповів він на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій і груп парламенту.

Як писав ДМ, Регламентний комітет Верховної Ради підтримав створення ТСК щодо діяльності каналів «групи Медведчука». Ольга Василевська-Смаглюк уточнила, що Тимчасова слідча комісія має розслідувати придбання Тарасом Козаком (соратником Віктора Медведчука) каналів «112 Україна», NewsOne та ZIK, а також діяльність цих медіа.

Нагадаємо, Тарас Козак – близький соратник українського політика, одного з лідерів партії «Опозиційна платформа - За життя» і кума Володимира Путіна Віктора Медведчука, їхні брати – бізнес-партнери. 5 жовтня 2018 року Тарас Козак став власником телеканалу NewsOne. 14 грудня 2018 року він став кінцевим бенефіціаром ще й каналу «112 Україна». 14 червня 2019 року Тарас Козак став новим і одноосібним власником обох юридичних осіб телеканалу ZIK – компаній «Міст ТБ» і ТРК «Нові комунікації». Через зміну власника низка топменеджерів медіахолдингу ZIK заявили про звільнення

У медіаактиві Козака тепер три канали, з яких він створив медіахолдинг «Новини». Холдинг очолив телепродюсер Олексій Семенов.

Нардеп Микита Потураєв розповідав, що у команди президента є напрацювання рішень щодо каналів Медведчука. Президент Володимир Зеленський заявляв, що знає, звідки у Віктора Медведчука гроші на фінансування партії та телеканалів

Журналісти виявили, що цивільна дружина Тараса Козака має спільний з подружжям Оксани Марченко і Віктора Медведчука нафтовий бізнес у Росії.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY