Шалом, Епіфанію? Шалом, Порошенку? Медіапідсумки 6–12 травня 2019 року

Шалом, Епіфанію? Шалом, Порошенку? Медіапідсумки 6–12 травня 2019 року

13 Травня 2019
4438
13 Травня 2019
11:00

Шалом, Епіфанію? Шалом, Порошенку? Медіапідсумки 6–12 травня 2019 року

4438
Володимир Зеленський — справжній медійник. Кажуть, що протягом останніх двох тижнів він не тільки по черзі зустрівся з очільниками різних релігійних конфесій, але й умовив їх знятися у спільному відео.
Шалом, Епіфанію? Шалом, Порошенку? Медіапідсумки 6–12 травня 2019 року
Шалом, Епіфанію? Шалом, Порошенку? Медіапідсумки 6–12 травня 2019 року

Справжній медійник — завжди медійник. Випадково зустрів у гостях у спільних знайомих ньюзмейкера — пропонуєш записати інтерв’ю. Йшов повз ньюзмейкера на вулиці — робиш спільне селфі. Побалакав офрекордз із ньюзмейкером у справах — у кінці записуєш бліц для публіки.

Володимир Зеленський — справжній медійник. Кажуть, що протягом останніх двох тижнів він не тільки по черзі зустрівся з очільниками різних релігійних конфесій, але й умовив їх знятися у спільному відео із закликом до єдності та миру для України. Принаймні саме так про це розповів у Фейсбуку муфтій Саід Ісмагілов (наразі пост разом із відео вже видалений).

Крім муфтія, у відео знялися патріарх Філарет, голова УГКЦ Святослав, голова УПЦ МП Онуфрій, муфтій Криму Айдер Рустемов, головний рабин Одеси та півдня України Авраам Вольф, муфтій Ахмед Тамім, головний рабин Дніпра та Дніпропетровської області Шмуель Камінецький, головний рабин Харкова та сходу України Мойше Москович, головний рабин Києва Мойше Реувен Асман та головний рабин Донбасу Пінхас Вишецький.

Ролик трохи затягнутий, на момент написання цієї статті розповсюджувався в обмеженому доступі за посиланням та виглядав як чорновий варіант монтажу. Але основний елемент, якого в ньому не вистачало, — промови митрополита Київського і всієї України, предстоятеля Православної церкви України Епіфанія. Хоча Зеленський із ним зустрічався. Особливо цікаво це сприймається у світлі розмов про те, що патріарх Філарет збирається повернути Київський патріархат.

І, звісно, з Епіфанієм чи без нього, таке відео в разі грамотного широкого розповсюдження може стати доволі сильним комунікаційним ходом проти Петра Порошенка, який багато зробив для отримання Україною Томосу, але через це позиціювався протягом президентської кампанії як той, хто одну конфесію підтримує трохи більше за інші.

Свій привіт Порошенку цього тижня вкотре переказав і тимчасовий мешканець Герцлії Ігор Коломойський — в інтерв’ю «РБК Украина» і в другій частині інтерв’ю «Нашим грошам із Денисом Бігусом».

Зокрема, в розмові з головредом «РБК Украина» Сергієм Щербиною він заявив, що його стосунки з Порошенком погіршилися одразу на інавгурації в 2014 році: «Біля кого було більше людей, хто був популярнішим? Мені деякі відразу сказали, що тобі буде нелегко, бо біля мене було в п'ять разів більше людей, ніж біля нього. А де він був у найважчий час, коли захищали батьківщину, у найважчі місяці — березень, квітень, травень? Зайнятий був своєю передвиборчою кампанією. І потім теж — червень, липень і серпень — замість того, щоб займатися війною, він займався розгоном парламенту і призначенням виборів».

Шкода, що автори обох інтерв’ю вирішили не запитувати в Коломойського, що він думає про чутки, які якраз напередодні його зустрічей із журналістами розганяв Кремль: що під час відпочинку в Туреччині Зеленський за посередництвом Коломойського нібито зустрічався з низкою українських олігархів та із представниками Кремля. Тема-то чутлива для суспільства. А наразі виходить, що найбільше до спростування цих чуток доклалися російські журналісти, які ганялися за обраним президентом України по території готелю й тим самим показали, що секретність його перебування на відпочинку — така собі.

А у Віктора Пінчука, наприклад, і немає потреби в таємних зустрічах: вони із Зеленським зустрілися цілком офіційно — «обговорили прозорість правил, відповідальність бізнесу перед країною, рівність усіх перед законом». «Дідько, а так дійсно можна було», — мабуть, подумав Пінчук після цієї зустрічі й активізував під парламентські вибори просування Святослава Вакарчука.

Фото: скріншот із YouTube

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4438
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду