Ганна Герман: Бенкендорф та Курдінович не замарані в непрозорих схемах

15 Березня 2010
68616
15 Березня 2010
17:20

Ганна Герман: Бенкендорф та Курдінович не замарані в непрозорих схемах

68616
Заступник голови Адміністрації Президента України обґрунтовує призначення нових керівників державного медіасектора
Ганна Герман: Бенкендорф та Курдінович не замарані в непрозорих схемах

Президентом НТКУ таки стане Єгор Бенкендорф, а головою Державного комітету телебачення та радіомовлення буде призначено нинішнього заступника голови Олександра Курдіновича. Про це Ганна Герман повідомила «Українській правді».

 

Зазначимо, що, як відомо, Конституційний Суд України у своєму рішенні від 15 вересня 2009 року чітко визначив: Президент України та Верховна Рада України не можуть мати кадрових повноважень щодо НТКУ, оскільки таких повноважень їм не надає Конституція.

 

Але, судячи з усього, нова президентська вертикаль не братиме до уваги рішення Конституційного Суду і в інформаційній сфері.

 

Як уже писала ТК, сьогодні виконувач обов'язків голови Держкомтелерадіо Олег Наливайко та президент НТКУ Василь Ілащук написали заяви на звільнення за власним бажанням. Раніше сайт «Дуся» повідомляв,  що керівником НТКУ буде призначено Єгора Бенкендорфа, а віце-президентом має стати Валід Арфуш.

 

У коментарі ТК Ганна Герман зазначила, що ці кандидатури вже узгоджено:

 

- Ми дуже близькі до прийняття рішення, і я думаю, що найбільш імовірними кандидатурами, які мають найбільше шансів, є Єгор Бенкендорф на НТКУ та Олександр Курдінович у Держкомтелерадіо.

 

- Коли ці призначення відбудуться?

-  Я думаю, що сьогодні-завтра вони відбудуться. Зараз це  питання на стадії вирішення на найвищому рівні.

 

 - Чому обрано саме ці кандидатури?

-  Єгор видається нам дуже класним професіоналом, людиною, знаною в журналістській спільноті, людиною, яка може збудувати канал європейського рівня. А Олександр Курдінович - теж досить молода та кваліфікована людина з чистим обличчям. А ми хочемо, щоб керівниками цих структуру були люди, не замарані в непрозорих схемах, які б добре сприймались у журналістському середовищі, і щоб це були високі професіонали. Я думаю, що з огляду на ці характеристики наші кандидатури були б найбільш прийнятними.

 

- За якою процедурою призначатиметься керівництво НТКУ?

 - Вже є рішення Конституційного Суду, тепер усі призначення будуть здійснюватися Кабінетом Міністрів, оскільки зараз необхідно діяти швидко та ефективно. Тому що ситуація в країні і на цих телеканалах (наприклад, цей скандал із «Євробаченням») така, що змушує нас діяти таким чином. А громадські ради, звісно, потрібно буде створювати, і ми це робитимемо і ставитимемо цей процес на законні рейки.

 

 - Які найперші завдання стоятимуть перед цими керівниками на найближчий час, і яку кінцеву мету ви ставите перед ними?

-  Стосовно Першого національного - канал потребує дуже серйозних змін. Перш за все, потрібна зміна обличчя каналу. Це має бути модерний, збалансований канал, на якому не заробляють грошей через темні схеми, а який служитиме публічності, інформації збалансованій, перевіреній, справедливій.  Також Перший національний трохи має позбавитися консерватизму. Адже на каналі є багато людей низькопрофесійного рівня.

 

 - Чи розглядаєте ви в цьому контексті НТКУ як базу для створення СМ?

 - Кінцева мета для цього мовника  - це створення суспільного мовника в країні. і Єгор Бенкендорф, як ніхто, зможе підвести канал до тієї межі, за якою йде перехід на формат громадського телебачення.

 

- У ЗМІ вже публікувалась інформація стосовно віце-президентів НТКУ. Зокрема, йшлося про Валіда Арфуша...

 - Про ці кандидатури ви зможете дізнатись уже в самого керівника. Ми не втручаємося в ці процеси. Ми просто можемо підказати ті кандидатури, які, на наш погляд,  виглядають найбільш  демократичними, прийнятними в суспільстві та в журналістському середовищі.

 

-  Які завдання ви ставите перед Держкомтелерадіо?

 - Я дуже добре оцінюю роботу нинішнього в.о. голови Олега Наливайка. Але оскільки він подав у відставку, то буде нове призначення. При підборі цієї кандидатури ми теж хотіли, щоб це був молодий, енергійний та не заплямований чоловік. Перед ним ми також ставимо завдання модернізації ОДТРК, реформ, змін, сучасного менеджменту. Треба буде  зідрати цю всю заскорузлість, яка так характерна була  для цієї структурі. Я думаю, що Олександр Курдинович - це людина, яка розуміється на менеджменті, яка є учнем Едуарда Прутника, відомого своїми цікавими ініціативами. Тому, думаю, він упорається з цими завданнями.

 

 - Чи плануєте змінити керівника Національної радіокомпанії?

 - Ми зараз думає над цим. Коли завершиться термін пана Набруска, думаю, що ми робитимемо зміни і в цьому напрямку.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
68616
Читайте також
15.05.2010 10:39
Юлія Банкова, для «Детектор медіа»
97 767
29.03.2010 10:48
Наталія Данькова
35 317
19.03.2010 13:24
Валентина Самченко, «Україна молода»
35 872
18.03.2010 14:24
Александр Зворский, «Коммерсантъ-Украина»
34 824
17.03.2010 07:31
Отар Довженко
, Наталя Лигачова
116 035
16.03.2010 15:07
Юлия Рябчун, Артем Скоропадский, «Коммерсантъ-Украина»
32 419
Коментарі
19
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
НТКУновка
5164 дн. тому
Ну и когда мне представят нового шефа? Сижу, как на иголках: ни чаю не попить, ни в "Пепси" посидеть. Интригуют нас
європейка
5164 дн. тому
ну от і дорветься нарешті Інтер до Європейської мовної спілки, до прав на міжнародні формати, як от Євробачення, Олімпіади, Кубки світу і Європи по футболу....до кормушечки, до субліцензій для Інтера, до казьонного бабла врешті... - всьо прапало!
пиховшек обиделся
5164 дн. тому
коллега // 16.03.2010 12:33:55 Pravda // 16.03.2010 12:42:47 Пиховшек, они больше тебя не унесут. Арфуш гражданин Украины с 2005г. Плохо, что украинским не владеет
Pravda
5164 дн. тому
Найшли "чисте обличчя" - Курдиновича! Не смішить. Людина, яка розграбувала ОДТРК та займається лише тим, щоб щось "покласти" до власної кишені. Якщо Держкомтелерадіо буде керувати "молода та професійна" команда Курдиновича, то буде у цій сфері теж, що зробила "молода та професійна" команда Черновецького у Києві.
коллега
5164 дн. тому
А каким местом к украинской национальной телекомпании может біть пришит Арфуш - гражданин другого государства, другой культурі и вообще не телевизионщик? Явно платят за подобострастие к нінешней власти. А власти похрен национальное информационное пространство.
Лара
5164 дн. тому
"яка так характерна була для цієї структурі" - структури*
to 96
5164 дн. тому
96Пиховшек, попустись,меньше надо было надуваться и по каналам бегать, тебя даже Ганночка не отмоет. У нее ума хватает такими не пачкаться, да и мозгов у тебя меньше Джангирова с Панамарчуком. Так что свои пиши тексты в корзину, а других нагружай за свой прОцент.
1
5164 дн. тому
Бенкендорф, як ніхто, зможе підвести канал до межі и ПРИВАТИЗИРОВАТЬ. По схеме Бори Березовского. Группа Фирташа захватывает все жирные куски и все им мало
96
5164 дн. тому
Значицця Піховшик заплямований? Чи не разом плямувалися, пані Герман? Легко ярлики ліпите
Интересующийся
5164 дн. тому
Интересно, а почему Бенкендорф старший так и не поднял ТРК Киев?
ОРАТТА
5165 дн. тому
ПОДОБАЄТЬСЯ ЧИ НЕ ПОДОБАЄТЬСЯ КАНАЛ, КЕРІВНИЦЬТВО, ЯКА РІЗНИЦЯ,!!!!ПОРУШУЮТЬ КОНСТИТУЦІЮ!!!!, А ВАС ВИКОРИСТОВУЮТЬ ЯК БАРАНІВ ДЛЯ ЗАБОЮ.
Bob
5165 дн. тому
А что нужно для успеха УТ-1 при Бенкендорфе ? Ответ прямо на поверхности :) ПОМЕНЯТЬСЯ ЛОГОТИПАМИ С ИНТЕРОМ ! :))))
Интересующийся
5165 дн. тому
Иногда, профессионализм не так актуален, как появится в нужное время и нужном месте. Разве не так Герман познакомилась с Януковичем во время эфира на вражеской радиостанции? А через пару дней после этого знакомства взлетела на политический олимп... Тогда никто на Телекритике не анализировал профессиональные качества будущей зама президента...
перший
5165 дн. тому
Пантера, хрень несете! При чем тут Канавин, который контракт отработал и в Москву возвращается? И при чем тут Повалий, Москва и балалайки? Бенкендорф на моей памяти, а слежу я за его карьерой уже лет десять ни в чем означенном Вами не замечался. Наоборот, радоваться надо, что нормальные телевизионщики идут на Первый. Удачи, Вам, Егор в этом неблагодарном деле.
ПАНТЕРА
5165 дн. тому
Егору только б бабло отстегали и он без зазрения совести сделает балалайки, Повалий и пропагандистский рупор Кремля на ПЕРВОМ НАЦИОНАЛЬНОМ. Канавин за кулисами расставляет кадры тонко, но без вкуса. Монополизирут все. Даеш фильмы о том какие падлы эти в шароварах!
Sonya tv
5165 дн. тому
Если Егор придет со своей командой профессионалов, которую заберет с Интера, то у УТ-1 все шансы стань наконец первой кнопкой ТВ. :) Интересно, а Интер превратится в УТ-1?
вікторія
5165 дн. тому
Це Курдінович - людина з чистим обличчям?!!! Разом з Чабаном він ще при Прутніку гарно роздерибанив гроші, виділені на інформаційну підтримку євроатлантичної інтеграції. Потім за спиною Наливайка відпрацьовуав на регіональних ТРК замовлення партії регіонів під час виборів.На відкатах добудував собі будинок. А тепер у нього чисте лице Альхена. Краде і плаче, краде і плаче.Шкода, що Наливайко не встиг його звільнити за профнепридатністю, як обіцяв. Хтось колись бачив біографію цього нуворіша? Калінарний технікум. Ганьба регіонам, які добирають такі кадри, як Табачник та Курдінович.
Интер
5165 дн. тому
Хуже чем сейчас на Первом Национальном явно не будет! Будем надеяться, что он сделает хотя бы пару шагов, чтобы быть похожим на Интер. Так что правильно туда назначили руководителя именно с Интера. Желаю УТ-1 стать действительно ПЕРВЫМ!
Космополит
5165 дн. тому
Все это было бы приемлемо, если бы не одно "но". В этом болоте Беня не выдержит и очень скоро убежит...А жаль...Интеллигентному человеку среди "волков" обычно не очень уютно.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду