Курдінович: Президента НТКУ буде призначено через Кабмін

15 Березня 2010
29733
15 Березня 2010
23:17

Курдінович: Президента НТКУ буде призначено через Кабмін

29733
Курдінович: Президента НТКУ буде призначено через Кабмін

Заступник голови Держкомтелерадіо Олександр Курдінович заявив, що оскільки НТКУ є державною установою, то нового президента телекомпанії буде призначено  через Кабінет Міністрів згідно з законом «Про Кабінет Міністрів». Про це він сказав у дискусії  в ефірі програми «Шустер live» 15 березня.

 

Дискусію розпочав перший заступник  голови парламентського комітету з  питань свободи слова та інформації, народний депутат Андрій Шевченко, який  порекомендував для легітимного призначення дочекатися прийняття закону, який має регламентувати процедуру призначення керівників НТКУ та НРКУ.

 

«Конституційний суд чітко роз'яснив, що ні президент України, ні Верховна Рада не мають права сьогодні призначати керівників НТКУ та НРКУ. Це мають зробити громадські ради. Законопроект щодо процедури призначення цих керівників стоїть у порядку денному на найближчі сесійні тижні», - сказав Шевченко.

 

На що Олександр Курдінович зауважив, що законодавче врегулювання питання призначення керівників НТКУ та НРКУ, про який говорив Шевченко, це ідеальний шлях. Але оскільки НТКУ є державною установою, то на сьогодні найлегітимнішим буде призначення через Кабмін (закон «Про Кабмін», ст. 26 «Повноваження Кабінету Міністрів України у відносинах з державними господарськими об'єднаннями, підприємствами, установами та організаціями»).

 

«Кабінет Міністрів України в межах коштів, передбачених у Державному бюджеті України, може утворювати, реорганізовувати та ліквідовувати відповідно до закону державні господарські об'єднання, підприємства, установи та організації, зокрема для  здійснення окремих функцій з управління об'єктами державної власності. Кабінет Міністрів України затверджує положення та статути державних господарських об'єднань, підприємств, установ та організацій, розмір асигнувань на їх утримання і граничну чисельність працівників, призначає на посаду та звільняє з посади їх керівників та заступників керівників, застосовує до них заходи дисциплінарної відповідальності», - ідеться в даній статті.

 

Зауважимо, до цього про призначення керівників НТКУ через Кабмін згадувала в інтерв`ю ТК заступник голови Адміністрації Президента Ганна Герман.  Як вона вважає, такий крок є вимушеним, через те, що новому уряду треба діяти швидко. Однією з причин для швидкості, за її словами, є підготовка до «Євробачення».

 

Як відомо, громадські організації Інститут медіа права, «Детектор медіа» та Інститут масової інформації розповсюдили заяву до президента України Віктора Януковича із закликом не порушувати Конституцію України та дотриматися законної  процедури призначення керівників компанії.

 

Також нагадаємо, що Олександра Курдіновича подано на призначення головою Держкомтелерадіо, що також підтвердила ТК Ганна Герман.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
29733
Читайте також
19.03.2010 13:24
Валентина Самченко, «Україна молода»
35 868
18.03.2010 14:24
Александр Зворский, «Коммерсантъ-Украина»
34 819
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Семен
5155 дн. тому
Держтелерадіо ракова пухлина на тілі держави,Його треба ліквідувати,
глядач
5155 дн. тому
Жалко,мы не Италия,а то бы у НТКУшников пахана меняли бы ещё быстрее.КАБМИН В отставку--пахана на нары.
наставник
5155 дн. тому
НУ ВОТ,АНДРУША уже поумнел.Профсоюз его и Стецка научил жить по закону.Думаю,мало не показалось,летели оба обосравшись и бабло не спасло,Ющ и тот слил.БЕНЯ, ты с Валидом намного слабее ДОКА,за ним Юля стояла,но он так же с помощию профсоюза плохо кончил.Так что законы надо знать и уважать.Правда,Андруша?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду