detector.media
05.06.2011 14:29
Журналісти приїдуть у «Межигір’я» проконтролювати рішення суду щодо акції «Стоп цензурі!»
Журналісти приїдуть у «Межигір’я» проконтролювати рішення суду щодо акції «Стоп цензурі!»
Представники руху «Стоп Цензурі!» «вважають абсурдним і неправовим» рішення Київського окружного адміністративного суду від 4 червня 2011 року стосовно заборони проведення мирних зборів біля резиденції Межигір’я, у якій проживає президент Віктор  Янукович. Про це йдеться в заяві оргкомітету «Стоп Цензурі!».
 
Автори звернання закликають колег – представників українських медіа – 6 червня о 8:00 прийти та проконтролювати виконання рішення суду на місці.
  
 
Повний текст заяви наводимо нижче: 



Рух «Стоп Цензурі!» вважає абсурдним і неправовим рішення Київського окружного адміністративного суду від 4 червня 2011 року стосовно заборони проведення мирних зборів біля резиденції Межигір’я, у якій проживає президент Віктор  Янукович. 

Право на мирні збори гарантовано Конституцією України, і не може обмежуватися. Заборона мирного зібрання журналістів під прикриттям захисту права президента на відпочинок в поза робочий час є комічним та позбавленим здорового глузду.

Ми змушені відмовитися від організації мирних зборів. І водночас закликаємо наших колег – представників українських медіа – 6 червня о 8:00 прийти та проконтролювати виконання рішення суду на місці.

Нагадаємо, що згідно з новою редакцією Закону “Про інформацію”, гарантії для роботи журналістів поширюється на будь-кого, хто може документально підтвердити цей фах (посвідчення працівника ЗМІ, диплом журналіста або членський квиток журналістської організації). 

Рух «Стоп цензурі!» послідовно привертає увагу до теми відчуження з державної власності резиденції президента Межигір’я, оскільки вважає це символом закритості державної влади.

З повагою, 
учасники руху «Стоп цензурі!»
 
 
Нагадаємо,напередодні Київський окружний адміністративний суд заборонив заплановану на 6 червня акцію руху «Стоп цензурі» біля резиденції президента в «Межигір’ї», таким чином підтримавши позов сільського голови Нових Петрівців Родіона Старенького.
 
Раніше рух «Стоп цензурі!» мав намір 6 червня, у День журналіста, провести акцію з вимогою виконання обіцянки президента Віктора Януковича показати свою резиденцію «Межигір’я». 
 
Повідомлення про акцію було зроблено до Новопетрівської сільради у п’ятницю. 4 червня, стало відомо, що Новопетрівська сільрада подала позов на 
організаторів акції. Суд відбувся того ж дня, 4 червня.
 
«Детектор медіа» 
 
 
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY