На «Радіо Культура» стартує програма «Емоційний інтелект»

На «Радіо Культура» стартує програма «Емоційний інтелект»

26 Вересня 2024
275
26 Вересня 2024
20:55

На «Радіо Культура» стартує програма «Емоційний інтелект»

275
Це серія ефірів, де будуть обговорювати чутливі теми, які мають важливе значення для українців та впливають на життя
На «Радіо Культура» стартує програма «Емоційний інтелект»
На «Радіо Культура» стартує програма «Емоційний інтелект»

«Радіо Культура» спільно з командою Фундації Суспільність розпочинає партнерський проєкт в межах програми психологічної підтримки журналістів Mental Support for Media. Про це йдеться у повідомленні БрейнКульт у фейсбуці.

«Це особлива серія ефірів, де ми будемо обговорювати чутливі теми, які мають важливе значення для українців та впливають на наше життя», — йдеться у повідомленні.

У коментарі «Детектору медіа» ведуча програми Тетяна Трощинська розповіла, що програма «Емоційний інтелект» — це спільний проєкт із командою Фундації Суспільність, зокрема з хабом стійкості для журналістів і Радіо Культура.

«Ми робитимемо кілька ефірів з різними журналістами, які у такому напруженому режимі інформаційного шуму, величезного валу інформації працюють все життя і вони відомі нашій аудиторії. Вони будуть ділитись тим, як вони загалом з цим працюють, які їхні пріоритети, як розуміти цю інформацію, як її відбирати, як це впливає на них, як загалом на них вплинула війна. Можливо якісь лайфхаки будуть корисні для аудиторії, щоб мінімізувати напруження від того, що ти не розумієш як розібратись у цьому валі інформації», — каже ведуча проєкту. 

За словами Тетяни Трощинської, йдеться про те, що цей проєкт насправді не тільки просвітницький, де ділитимуться лайфхаками. Йдеться про теми, які не дуже проговорені у суспільстві, до яких боїмось підступатись.

«Перший ефір з Павлом Казаріним, який буде завтра, ми його вже записали, бо Павло був тут у відпустці й вона вже закінчилась. Ми встигли записати ефір на тижні і якраз він присвячений геть не популярній темі. Темі демобілізації. Можлива вона чи неможлива, чому цивільна частина суспільства закриває очі на те, що багато людей не хочуть мобілізуватися і не хочуть навіть говорити про це. Здається зручним, що ті, хто в ЗСУ,  хай вони вже там воюють і так далі. 

На думку Павла у нас зараз є величезна проблема з солідарністю у суспільстві. Це не є такою розмовою приємною — це така відверта розмова»,— розповіла Трощинська. 

Також вона додала, що вже запланована розмова з Віталієм Портніковим. 

«Уже записала розмову із Вадимом Карп’яком. Вона буде незабаром. З Вірою Курико, яка веде подкаст «Бегонії в агонії» і це така історія коли журналістка, репортерка, документалістка, авторка книжок, яка своє хобі деякою мірою перетворює на ресурс під час війни. З іншими колегами також буду говорити, — додала ведуча програми «Емоційний інтелект». 

Перший ефір відбудеться 27 вересня о 15.10.

Фото: БрейнКульт

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
275
Читайте також
28.12.2023 11:00
Тетяна Трощинська
для «Детектора медіа»
1 069
14.05.2022 17:25
Тетяна Трощинська
«Детектор медіа»
1 469
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду