«Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода» очолить медіаменеджер Стівен Капус

«Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода» очолить медіаменеджер Стівен Капус

7 Листопада 2023
549
7 Листопада 2023
11:36

«Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода» очолить медіаменеджер Стівен Капус

549
Капус понад 40 років працює в журналістиці та медіаменеджменті. Раніше був президентом NBC News та виконавчим редактором на CBS News. Затвердити його на посаді має консультативна рада з телерадіомовлення США.
«Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода» очолить медіаменеджер Стівен Капус
«Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода» очолить медіаменеджер Стівен Капус

Рада директорів медіакорпорації «Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода» призначила новим виконувачем обов’язків президента корпорації медіаменеджера Стівена Капуса

Як повідомляє «Радіо Свобода», Капус понад 40 років працює в журналістиці, продюсуванні та менеджменті медіа, з них понад 25 років — на керівних посадах. Розпочавши кар’єру диджеєм на невеликій радіостанції, до 2001 року він став виконавчим продюсером вечірніх новин на NBC, а в 2005 році був призначений президентом NBC News. З 2014 року був виконавчим редактором на CBS News.

«Ми дуже задоволені, що Стів погодився очолити РВЄ/РС у такий важливий момент в історії компанії. Як відомий менеджер він має і визнаний досвід у галузі індустрії новин і глибоке розуміння місії нашої корпорації», — сказала представниця ради директорів Карен Корнблу.

Капус буде виконувачем обовʼязків, доки його не затвердить на посаді консультативна рада з телерадіомовлення США. Сама ця рада має бути затверджена Сенатом Конгресу США.

Стівен Капус має розпочати роботу з 1 січня 2024 року. Наразі посаду тимчасово обіймає член ради директорів Джефф Ґедмін.

Нагадаємо, у травні попередній президент і генеральний директор «Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода» (RFE/RL) Джеймі Флай оголосив, що йде у відставку з 30 червня. Він обіймав цю посаду з липня 2019 року.

Джеймі Флай очолював розробку комплексних планів «Радіо Свобода» щодо протидії російській та китайській дезінформації та охоплення зростаючої аудиторії новинами, яким довіряють. У рамках цих стратегій «Радіо Свобода» заснувало нові бюро в Ризі та Вільнюсі, щоб розмістити журналістів у вигнанні та створювати новий контент. 

У березні 2023 року президент і генеральний директор «Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода»  Джеймі Флай відвідав Молдову та Україну, де зустрівся з посадовцями, представниками громадянського суспільства та журналістами компанії.

Фото: Стівен Капус / Courtesy Image

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
549
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду