detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
07.11.2023 11:36
«Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода» очолить медіаменеджер Стівен Капус
«Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода» очолить медіаменеджер Стівен Капус
Капус понад 40 років працює в журналістиці та медіаменеджменті. Раніше був президентом NBC News та виконавчим редактором на CBS News. Затвердити його на посаді має консультативна рада з телерадіомовлення США.

Рада директорів медіакорпорації «Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода» призначила новим виконувачем обов’язків президента корпорації медіаменеджера Стівена Капуса

Як повідомляє «Радіо Свобода», Капус понад 40 років працює в журналістиці, продюсуванні та менеджменті медіа, з них понад 25 років — на керівних посадах. Розпочавши кар’єру диджеєм на невеликій радіостанції, до 2001 року він став виконавчим продюсером вечірніх новин на NBC, а в 2005 році був призначений президентом NBC News. З 2014 року був виконавчим редактором на CBS News.

«Ми дуже задоволені, що Стів погодився очолити РВЄ/РС у такий важливий момент в історії компанії. Як відомий менеджер він має і визнаний досвід у галузі індустрії новин і глибоке розуміння місії нашої корпорації», — сказала представниця ради директорів Карен Корнблу.

Капус буде виконувачем обовʼязків, доки його не затвердить на посаді консультативна рада з телерадіомовлення США. Сама ця рада має бути затверджена Сенатом Конгресу США.

Стівен Капус має розпочати роботу з 1 січня 2024 року. Наразі посаду тимчасово обіймає член ради директорів Джефф Ґедмін.

Нагадаємо, у травні попередній президент і генеральний директор «Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода» (RFE/RL) Джеймі Флай оголосив, що йде у відставку з 30 червня. Він обіймав цю посаду з липня 2019 року.

Джеймі Флай очолював розробку комплексних планів «Радіо Свобода» щодо протидії російській та китайській дезінформації та охоплення зростаючої аудиторії новинами, яким довіряють. У рамках цих стратегій «Радіо Свобода» заснувало нові бюро в Ризі та Вільнюсі, щоб розмістити журналістів у вигнанні та створювати новий контент. 

У березні 2023 року президент і генеральний директор «Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода»  Джеймі Флай відвідав Молдову та Україну, де зустрівся з посадовцями, представниками громадянського суспільства та журналістами компанії.

Фото: Стівен Капус / Courtesy Image

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY