Помер журналіст Пітер де Вріс, у якого стріляли в Амстердамі

Помер журналіст Пітер де Вріс, у якого стріляли в Амстердамі

15 Липня 2021
1420

Помер журналіст Пітер де Вріс, у якого стріляли в Амстердамі

1420
Він помер, не приходячи до тями.
Помер журналіст Пітер де Вріс, у якого стріляли в Амстердамі
Помер журналіст Пітер де Вріс, у якого стріляли в Амстердамі

У Нідерландах 15 липня помер кримінальний журналіст Пітер де Вріс, який отримав важкі вогнепальні поранення тиждень тому в Амстердамі. Йому було 64 роки. Про це повідомляє RTL Nieuws.

Родичі журналіста підтвердила, що він помер, не приходячи до тями. «Пітер бився до кінця, але не зміг виграти битву. Він помер, оточений людьми, які його люблять. Пітер жив за переконанням: "На зігнутому коліні не можна бути вільним"», – сказали вони та додали, що пишаються ним.

Нагадаємо, 6 липня 64-річного журналіста та автора розслідувань про злочинний світ Нідерландів Пітера де Вріса поранили з вогнепальної зброї у центрі Амстердама. Зокрема, він отримав вогнепальне поранення в голову. Свідки чули п'ять пострілів, які зробили з близької відстані.

У минулому поліція надавала Пітеру де Врісу охорону, оскільки йому погрожували через участь в справах проти відомих нідерландських злочинців. Він не тільки розповідав про них у своїх публікаціях, а й виступав радником важливих свідків у суді.

Пітер Де Вріс – один з найвідоміших журналістів в Нідерландах, він часто брав участь в телепрограмах і ставав автором гучних розслідувань. У тому числі, писав про викрадення в 1983 році Фредді Гайнекена, тодішнього глави пивного концерну Heineken. У 2013 році одного з учасників цього викрадення Віллема Голлеедера засудили за те, що погрожував Врісу.

У 2019 році один з найвідоміших нідерландських гангстерів Голлеедер отримав довічне ув'язнення за причетність до п'яти вбивств. Крім того, де Вріс був радником важливого свідка у справі ймовірного наркобарона Рідуана Тагі. Зараз Тагі перебуває під судом за звинуваченням у вбивстві і контрабанді наркотиків. Свідок, якому допомагав журналіст, відомий як Набіль Б. Він сам раніше був причетний до діяльності злочинної групи. У вересні 2019 року адвоката Набіля Б. вбили біля його будинку в Амстердамі.

Фото: АТН 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1420
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Перець
1008 дн. тому
Нашим шльондрам чоловічої і жіночої статі, що красуються в телеекрані і теж чомусь вважають себе журналістами це не загрожує. RIP справжньому журналісту.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду