У Буркіна-Фасо вбили двох іспанських журналістів

У Буркіна-Фасо вбили двох іспанських журналістів

28 Квітня 2021
1770

У Буркіна-Фасо вбили двох іспанських журналістів

1770
Журналісти працювали над документальним фільмом про боротьбу з браконьєрством.
У Буркіна-Фасо вбили двох іспанських журналістів
У Буркіна-Фасо вбили двох іспанських журналістів

У Буркіна-Фасо 26 квітня вбили двох іспанських журналістів – військового репортера Девіда Беріана та оператора Роберта Фрейла. Про це повідомила Міжнародна правозахисна організація «Репортери без кордонів».

«Смерть цих репортерів є новою трагедією для журналістики, – сказав генеральний секретар RSF Крістоф Делуар. – Це говорить про виняткову мужність цих медіапрофесіоналів та дуже значні ризики, на які вони пішли, намагаючись висвітлити ситуацію в цьому регіоні для нас. Ми висловлюємо підтримку всім їхнім близьким та ЗМІ».

Журналісти працювали над документальним фільмом про боротьбу з браконьєрством в Національному парку Пама на сході країни. Їх вбили по дорозі до парку, який розташований недалеко від прикордонної зони Сахель – Малі, Нігеру та Буркіна-Фасо, де діють кілька збройних формувань.

«Конвой натрапив на позицію терористів, які відкрили вогонь», – повідомила влада Буркіна-Фасо.

Associated Press пише, що разом з журналістами загинув ірландець Рор Янг, директор Chengeta Wildlife Foundation. Міністерка закордонних справ Іспанії Аранча Гонсалес Лая розповіла, що в момент нападу троє чоловіків їхали з патрулем проти браконьєрства, до якого входило близько 40 людей. 

За даними АР, відповідальність за напад взяла на себе група джихадистів, відома як JNIM, пов'язана з «Аль-Каїдою».

У 2013 році в Сахелі вбили двох французьких журналістів Radio France Internationale Гіслена Дюпона та Клода Верлона.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року стало відомо, що в Центральноафриканській Республіці (ЦАР) вбили журналіста Орхана Джемаля, оператора Кирила Радченка і режисера Олександра Расторгуєва, які знімали там документальний фільм про роботу ПВК «Вагнер». За основною версією, автомобіль зі Джемалем, Расторгуєвим та Радченком зупинили на блокпосту, коли вони їхали зі столиці ЦАР Бангі в місто Сібю. У цей момент із засідки вийшли озброєні люди і фактично розстріляли росіян на місці, залишивши в живих водія.

На фото Девід Беріан (ліворуч) та Роберт Фрейл (праворуч) / EJF

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1770
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду