Семенченко про підозру в організації обстрілу «112 Україна»: Чому я в камері, а Медведчук – ні

Семенченко про підозру в організації обстрілу «112 Україна»: Чому я в камері, а Медведчук – ні

17 Травня 2021
1657
17 Травня 2021
15:33

Семенченко про підозру в організації обстрілу «112 Україна»: Чому я в камері, а Медведчук – ні

1657
За словами Семенченка, доказом його провини є публікація у Facebook з вимогою до президента закрити телеканал NewsOne і свідчення кримінального провокатора.
Семенченко про підозру в організації обстрілу «112 Україна»: Чому я в камері, а Медведчук – ні
Семенченко про підозру в організації обстрілу «112 Україна»: Чому я в камері, а Медведчук – ні

Екснардеп Семен Семенченко у коментарі Українській правді заявив, що Віктор Медведчук до орбіти якого належить проросійський канал «112 Україна», на відміну від нього перебуває під домашнім арештом, а не у СІЗО. 

Семенченко зауважив, що «112 канал» – канал країни-агресора, закритий завдяки санкціям РНБО на його власника Тараса Козака за фінансування тероризму.

«Тарас Козак наразі перебуває у бігах в Росії. Медведчука звинувачують за статтею "державна зрада" і переводять під домашній арешт (хоча стаття не передбачає домашнього арешту). Доказом моєї провини, зазначеної в підозрі є моя публікація у Facebook (з вимогою до президента закрити телеканал NewsOne) і свідчення кримінального провокатора, того самого, який за кілометр від ветеранської бази закопав зброю, а потім викопав на камеру разом з СБУ...Як висновок, Медведчук сміється над правосуддям, сидячи вдома, а Семенченко колекціонує звинувачення в одиночній камері», – сказав Семенченко.

14 травня СБУ оголосила колишньому командиру батальйону «Донбас» та екснардепу Семену Семенченку підозру в організації обстрілу телеканалу «112 Україна».

Спецслужба повідомила, що розкрила теракт, який стався у липні 2019 року під час виборчої кампанії до Верховної Ради. У СБУ зазначили, що цей теракт Росія використала в гібридній війні проти України.

У фігурантів справи правоохоронці провели обшуки, у ході яких вилучили транспорт та інші засоби, які вони використовували під час злочину. Їм повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 12 років в'язниці.

В ніч на 13 липня 2019 року невідомі вистрілили з гранатомету по будівлі телеканалу «112 Україна», яка розташована по вулиці Дегтярівській у Шевченківському районі Києва. Подію кваліфікували як теракт.

24 березня 2021 року СБУ повідомила, що викрила приватну військову компанію, її можливими організаторами назвала Семена Семенченка та Євгена Шевченка (відомий як «позаштатний агент НАБУ»). 

26 березня суд заарештував Семенченка без альтернативи застави, він заперечує свою провину.

13 квітня Печерський районний суд Києва постановив відправити лідера «ОПЗЖ» Віктора Медведчука під цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслету. Термін домашнього арешту Медведчука триватиме до 9 липня 2021 року. Також суд зобов'язав Медведчука здати закордонні паспорти.

Медведчук і його однопартієць, нардеп Тарас Козак підозрюються у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму, який тимчасово окупувала РФ.

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1657
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду