Порошенко вирішив позиватися проти Гордона

Порошенко вирішив позиватися проти Гордона

12 Травня 2021
2829

Порошенко вирішив позиватися проти Гордона

2829
Позов стосуватиметься заяв Гордона в ефірі ток-шоу «Свобода слова Савіка Шустера».
Порошенко вирішив позиватися проти Гордона
Порошенко вирішив позиватися проти Гордона

П’ятий президент, народний депутат від «Європейської солідарності» Петро Порошенко вирішив подати позов до суду проти засновника видання «Гордон» Дмитра Гордона через наклеп. Про це 12 травня повідомив адвокат Ілля Новіков.

Він сказав, що «перший такого роду позов» подадуть найближчим часом, коли виконають усі необхідні формальності. Позов стосуватиметься заяв Гордона про Порошенка в ефірі ток-шоу «Свобода слова Савіка Шустера» від 7 травня.

«Він заявив і зробив це у формі твердження, що п’ятий президент України Порошенко "вступив у злочинну змову з Путіним і наказав в рамках цієї злочинної угоди українській армії полишити Маріуполь". У Дмитра Гордона є давня історія його коментарів щодо політики п’ятого Президента. Ніхто не оскаржує його право не любити Порошенка і говорити про це. Однак йдеться про зловживання "свободою слова". Наклеп, навіть якщо він супроводжується словами "я вважаю", "це моя думка", а далі йде не думка, а ствердження, не користується імунітетом», – пояснив Новіков.

За його словами, у Дмитра Гордона «буде можливість дати пояснення не у форматі ток-шоу, яке мало до чого зобов’язує, а у форматі формалізованої судової процедури».

«Детектор медіа» звернувся до Дмитра Гордона по коментар.

Нагадаємо, засновник видання «Гордон» Дмитро Гордон записав два відеоінтерв’ю з колишньою «прокуроркою» окупованого Криму, нині депутаткою Держдуми Росії Наталією Поклонською та колишнім ватажком російських бойовиків Ігорем Гіркіним (Стрєлковим). Реагуючи на протести громадськості, він заявив, що ці інтерв’ю проходили «у співдружності» з українськими спецслужбами і матеріали вже направлені в Міжнародний суд Гааги. В СБУ ж сказали, що подібна «співпраця» з журналістами не передбачена законом, а «[вони] діють виключно в рамках закону». Пізніше Гордон пояснив свої заяви про «співдружність з українськими спецслужбами» тим, що в підготовці інтерв'ю з Ігорем Гіркіним йому допомагала група ветеранів спецслужб та юристів, до якої входили генерали та офіцери.

Гордон узяв обидва інтерв’ю з власної ініціативи, але СБУ вивчала та аналізувала їх і хотіла використати як додатковий доказ захоплення Росією території України. Офіс генерального прокурора теж вивчив інтерв’ю Дмитра Гордона та планував передати їх до Міжнародного кримінального суду як докази при розслідуванні воєнних злочинів і злочинів проти людяності. У червні 2020 року Окружний суд Гааги повідомив, що долучить інтерв’ю Ігоря Гіркіна до справи про збиття малайзійського Boeing MH17 над Донбасом у 2014 році. 

Фото: стопкадр 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2829
Читайте також
10.08.2020 15:53
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
6 108
07.06.2020 14:00
Андрій Кокотюха
для «Детектора медіа»
11 970
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду