Інтерв'ю Гордона використають у провадженні проти Поклонської – прокуратура

Інтерв'ю Гордона використають у провадженні проти Поклонської – прокуратура

13 Травня 2020
7201

Інтерв'ю Гордона використають у провадженні проти Поклонської – прокуратура

7201
Прокуратура Криму використає в кримінальному провадженні проти колишньої «прокурорки» окупованого Криму, нині депутатки Держдуми Росії Наталії Поклонської її інтерв'ю Дмитру Гордону.
Інтерв'ю Гордона використають у провадженні проти Поклонської – прокуратура
Інтерв'ю Гордона використають у провадженні проти Поклонської – прокуратура

Про це в ефірі Радіо Крим.Реалії повідомив прокурор відділу прокуратури АРК Кирило Копійка.

«Вся інформація, що міститься в зазначеному інтерв'ю, буде долучена до матеріалів кримінального провадження і йому буде дана оцінка», – сказав він.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вважає, що інтерв'ю Наталії Поклонської ображає тих, хто зараз позбавлені волі в окупованому Криму.

До окупації Криму Наталія Поклонська працювала в органах прокуратури України. Навесні 2014 року підконтрольна Кремлю влада півострова призначила її «прокурором» Криму. Вона ініціювала заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу в Росії і на окупованому півострові. Згодом її обрали до Держдуми Росії на виборах, які влаштувала Москва на півострові. На материковій частині України проти Наталії Поклонської порушили два кримінальних провадження: про державну зраду і про заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу.

Нагадаємо, 11 травня на ютуб-каналі засновника видання «Гордон» Дмитра Гордона вийшло його відеоінтерв’ю з колишньою «прокуроркою» анексованою Росією Криму, а нині депутатом Держдуми РФ Наталією Поклонською. Записане скайпом інтерв’ю триває майже три години. Відео називається «Поклонская. Измена Родине, Янукович, Путин, Аксенов, "няш-мяш", Николай II, Зеленский. "ГОРДОН" 2020».

Ведучий «Ньюспалму» Юрко Космина порівняв розмову Дмитра Гордона і Наталії Поклонської з піднесенням набоїв ворогам.

Реакцію українських медійників і блогерів на інтерв’ю Дмитра Гордона з Наталією Поклонською ви можете прочитати тут.

Голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко вважає, що під час війни треба бути обережним і «не піддаватись спокусі надавати слово тим, з ким воюєш». Проте він додав, що немає юридичних важелів, щоб застосувати їх у випадку з інтерв’ю з Наталією Поклонською. 

Фото: Крим.Реалії

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7201
Читайте також
07.06.2020 14:00
Андрій Кокотюха
для «Детектора медіа»
11 976
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Дніпро
1437 дн. тому
Гордон, не будь гондоном.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду