Гордон брав інтерв’ю в Поклонської і Гіркіна з власної ініціативи – СБУ

Гордон брав інтерв’ю в Поклонської і Гіркіна з власної ініціативи – СБУ

19 Травня 2020
4646

Гордон брав інтерв’ю в Поклонської і Гіркіна з власної ініціативи – СБУ

4646
У Службі безпеки говорять, що не співпрацюють з журналістами в такий спосіб, бо це незаконно.
Гордон брав інтерв’ю в Поклонської і Гіркіна з власної ініціативи – СБУ
Гордон брав інтерв’ю в Поклонської і Гіркіна з власної ініціативи – СБУ

Дмитро Гордон взяв інтерв’ю з колишньою «прокуроркою» окупованого Криму, нині депутаткою Держдуми Росії Наталією Поклонською та колишнім ватажком російських бойовиків Ігорем Гіркіним (Стрєлковим) з власної ініціативи. Про це «Детектору медіа» сказала речниця Служби безпеки України Олена Гітлянська.

«Ми зараз вивчимо цю інформацію, детально аналізуємо й можливо використаємо як додатковий доказ захоплення РФ території України», – сказала вона у відповідь на питання, чи знала СБУ про це інтерв’ю до анонсу.

На уточнення, чи консультувався Дмитро Гордон з СБУ щодо цих інтерв’ю, пані Гітлянська сказала: «Це була виключно його ініціатива. Він сам усе організував». Про консультації їй не відомо.

Крім того, вона розповіла, що закон не передбачає подібну співпрацю з журналістами. На питання, чи практикує спецслужба подібні дії для отримання додатковї інформації в рамках розслідування, Олена Гітлянська сказала: «Ми діємо виключно в рамках закону, а законом це не передбачено».

Як писав ДМ, Дмитро Гордон 18 травня сказав, що його інтерв’ю з колишньою «прокуроркою» окупованого Криму, нині депутаткою Держдуми Росії Наталією Поклонською та колишнім ватажком російських бойовиків Ігорем Гіркіним (Стрєлковим) проходили «у співдружності» з українськими спецслужбами. Заступник генерального прокурора Гюндуз Мамедов сказав, що інтерв’ю Дмитра Гордона з Ігорем Гіркіним та колишньою «прокуроркою» Криму Наталією Поклонською будуть корисними для слідства. Служба безпеки України також повідомила, що вивчає обидва інтерв’ю.

Нагадаємо, 11 травня на ютуб-каналі засновника видання «Гордон» Дмитра Гордона вийшло його відеоінтерв’ю з колишньою «прокуроркою» анексованою Росією Криму, а нині депутатом Держдуми РФ Наталією Поклонською. Записане скайпом інтерв’ю триває майже три години. Відео називається «Поклонская. Измена Родине, Янукович, Путин, Аксенов, "няш-мяш", Николай II, Зеленский. "ГОРДОН" 2020».

Ведучий «Ньюспалму» Юрко Космина порівняв розмову Дмитра Гордона і Наталії Поклонської з піднесенням набоїв ворогам.

Реакцію українських медійників і блогерів на інтерв’ю Дмитра Гордона з Наталією Поклонською ви можете прочитати тут.

Голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко вважає, що під час війни треба бути обережним і «не піддаватись спокусі надавати слово тим, з ким воюєш». Проте він додав, що немає юридичних важелів, щоб застосувати їх у випадку з інтерв’ю з Наталією Поклонською. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4646
Читайте також
07.06.2020 14:00
Андрій Кокотюха
для «Детектора медіа»
11 947
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду