Іван Козленко склав повноваження очільника Довженко-Центру

Іван Козленко склав повноваження очільника Довженко-Центру

20 Квітня 2021
2281

Іван Козленко склав повноваження очільника Довженко-Центру

2281
Козленко пропрацював в установі 10 років.
Іван Козленко склав повноваження очільника Довженко-Центру
Іван Козленко склав повноваження очільника Довженко-Центру

Іван Козленко 16 квітня склав повноваження генерального директора Національного центру Олександра Довженка. Про це Довженко-Центр повідомив 19 квітня.

Козленко пропрацював в Довженко-Центрі 10 років – був заступником генерального директора та директора кіноархіву, за три роки став генеральним директором установи.

Як писав ДМ, 15 квітня 2021 року конкурсна комісія обрала головою Довженко-центру Олену Гончарук, раніше вона працювала директоркою Музею кіно в Національному центрі Олександра Довженка. Гончарук була тією кандидаткою, яку висував колектив Центру.

Попри це, наступного дня стало відомо, що міністр культури Олександр Ткаченко просить скасувати обрання Гончарук директоркою Довженко-Центру і провести повторне голосування з визначення переможця конкурсу.

Нагадаємо, 28 травня 2020 року Довженко-Центр оголосив про свою платонеспроможність через те, що Міністерством фінансів не було підписано бюджетну програму «Державна підтримка кінематографії». Працівникам інституції не виплачено заробітну плату за січень-лютий 2020 року, також немає змоги забезпечувати охорону та необхідні кліматичні умови фільмофонду. Того ж дня Іван Козленко повідомив, що йде з посади директора Довженко-Центру. Тоді ж в Довженко-Центрі також пройшли обшуки, серед причин слідчих дій називали проблеми з фінансуванням центру. 

У липні 2020 року Мінфін підписав паспорт бюджетної програми на відновлення фінансування Довженко-центру.

15 березня 2021 року колектив Довженко-Центру надіслав листа прем'єр-міністру Денису Шмигалю, міністру культури та інформаційної політики Олександру Ткаченку через можливе переведення установи в управління Держкіно. В установі вважають, що переведення Центру в сферу управління Держкіно є вкрай негативним.

Довженко-Центр – державний фонд фільмів, в якому зберігається понад 6 000 художніх, документальних і анімаційних українських і зарубіжнихфільмів. У структурі центру є Кіноархів, кінолабораторія, Музей кіно, Фільмофонд і медіатека

Фото: Ukrainer

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2281
Читайте також
27.05.2020 10:00
Олеся Анастасьєва
для «Детектора медіа»
6 924
13.06.2018 12:00
Ігор Грабович
для «Детектора медіа»
3 674
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду