detector.media
20.04.2021 08:58
Іван Козленко склав повноваження очільника Довженко-Центру
Іван Козленко склав повноваження очільника Довженко-Центру
Козленко пропрацював в установі 10 років.

Іван Козленко 16 квітня склав повноваження генерального директора Національного центру Олександра Довженка. Про це Довженко-Центр повідомив 19 квітня.

Козленко пропрацював в Довженко-Центрі 10 років – був заступником генерального директора та директора кіноархіву, за три роки став генеральним директором установи.

Як писав ДМ, 15 квітня 2021 року конкурсна комісія обрала головою Довженко-центру Олену Гончарук, раніше вона працювала директоркою Музею кіно в Національному центрі Олександра Довженка. Гончарук була тією кандидаткою, яку висував колектив Центру.

Попри це, наступного дня стало відомо, що міністр культури Олександр Ткаченко просить скасувати обрання Гончарук директоркою Довженко-Центру і провести повторне голосування з визначення переможця конкурсу.

Нагадаємо, 28 травня 2020 року Довженко-Центр оголосив про свою платонеспроможність через те, що Міністерством фінансів не було підписано бюджетну програму «Державна підтримка кінематографії». Працівникам інституції не виплачено заробітну плату за січень-лютий 2020 року, також немає змоги забезпечувати охорону та необхідні кліматичні умови фільмофонду. Того ж дня Іван Козленко повідомив, що йде з посади директора Довженко-Центру. Тоді ж в Довженко-Центрі також пройшли обшуки, серед причин слідчих дій називали проблеми з фінансуванням центру. 

У липні 2020 року Мінфін підписав паспорт бюджетної програми на відновлення фінансування Довженко-центру.

15 березня 2021 року колектив Довженко-Центру надіслав листа прем'єр-міністру Денису Шмигалю, міністру культури та інформаційної політики Олександру Ткаченку через можливе переведення установи в управління Держкіно. В установі вважають, що переведення Центру в сферу управління Держкіно є вкрай негативним.

Довженко-Центр – державний фонд фільмів, в якому зберігається понад 6 000 художніх, документальних і анімаційних українських і зарубіжнихфільмів. У структурі центру є Кіноархів, кінолабораторія, Музей кіно, Фільмофонд і медіатека

Фото: Ukrainer

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY